Renfe i la Generalitat van informar divendres que els vuit trens es posaran en marxa durant la primera quinzena de febrer

La línia que passa a denominar-se RL3 sortirà de Lleida-Pirineus, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera, de dilluns a divendres, amb vuit nous serveis diaris, quatre per sentit
Tren rodalies RL3 Lleida-Cervera ©JosepAPérez
photo_camera Tren rodalies RL3 Lleida-Cervera ©JosepAPérez

Renfe i la Generalitat informaven el passat divendres que els vuit trens de la línia Lleida-Manresa no es posaran en marxa aquest dilluns, tal com estava previst. Des de Renfe s'explicava que treballen perquè es pugui fer, com a màxim, la primera quinzena de febrer. Des del govern català es va anunciar la passada setmana que el servei incrementaria l'oferta amb 40 noves circulacions setmanals entre les dues capitals.

La línia que passa a denominar-se RL3 sortirà de Lleida-Pirineus, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera, de dilluns a divendres, amb vuit nous serveis diaris, quatre per sentit. A aquestes s'han d'afegir tres trens de la línia R12 que enllaça el Segrià amb Manresa i Barcelona, per fer un total de deu serveis per sentit entre Lleida i Cervera.

Quatre nous tres elèctrics

La consellera de Territori, Ester Capella visitava el 18 de desembre del 2023 Lleida i anunciava que “fruit del compromís del Govern amb el transport públic avui podem presentar ja les imatges i les característiques dels quatre trens elèctrics que Ferrocarrils estrenarà a la línia de Rodalies Lleida a mitjans del 2025, quan passi a ser l’operadora del servei”. La consellera ha afegit que “el subministrament dels 4 trens, amb un cost de 44 M€, possibilitarà la millora de l’accessibilitat, la fiabilitat i la velocitat del servei i és una mostra més de l’aposta del Govern pel servei ferroviari de les Terres de Ponent”.