La línia R12 de Rodalies tindrà el doble de freqüències abans de finals d'any

Ho han acordat la consellera de Territori, Ester Capella, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez en una trobada a Madrid per resoldre diferents mancances en les infraestructures catalanes

Imatge d'arxiu d'un tren de la línia R12 en direcció Manresa ©Rodalies
photo_camera Imatge d'arxiu d'un tren de la línia R12 en direcció Manresa ©Rodalies

La línia R12 en el corredor Lleida-Cervera-Manresa, que en el tram lleidatà inclou les estacions de Lleida-Pirineus, Bel-lloc d’Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega, Cervera i Sant Guim de Freixenet, tindrà el doble de freqüències abans del 2024. La mesura ha estat fruit d’un acord entre el Departament de Territori i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i s’implementarà amb una inversió de dos milions d’euros que farà la Generalitat en la seva totalitat.

D’aquesta manera, la freqüència de trens entre Lleida i Cervera passarà de 6 a 12 per sentit i dia i entre Cervera i Manresa, de 3 a 6

La consellera Capella i la ministra Sánchez durant la reunió a Madrid ©AndreaZamorano
La consellera Capella i la ministra Sánchez durant la reunió a Madrid ©AndreaZamorano

L’acord s’ha pres en una trobada en seu ministerial entre la consellera de Territori, Ester Capella, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez. La consellera ha exigit una millora en les deficiències que pateix Rodalies, si bé el traspàs de competències ferroviàries no estava en l’ordre del dia i assegura que “anirà per unes altres vies de negociació”.

Cal recordar que el tram que ampliarà horaris, entre Lleida i Manresa, passarà a ser operat per Ferrocarrils de la Generalitat a partir del 2025-2026, segons el Departament de Territori.