La línia de Rodalies RL3 Lleida-Cervera inicia el servei aquest dijous

La línia que passa a denominar-se RL3 sortirà de Lleida-Pirineus, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera, de dilluns a divendres, amb vuit nous serveis diaris, quatre per sentit
Imatge d'un tren de la línia R12 en direcció Manresa ©Comarques
photo_camera Imatge d'un tren de la línia R12 en direcció Manresa ©Comarques

Aquest dijous 8 de febrer s'inicia el serveis de les noves frecuències en la línia de Rodalies RL3 Lleida - Cervera, segons acava de fer públic el departament de Territori. La consellera Ester Capella, farà el trajecte en el tren que surt des de l’estació de Cervera a les 9:15 hores i arribarà a l’estació de Lleida-Pirineus a les 10:03 hores.

El servei estava previst que s'iniciès el passat dilluns però Renfe i la Generalitat van informar el divendres 2 de febrer, que no seria així a l'espera de poder confirmar una nova data.

Nous horaris Lleida-Cervera
Nous horaris de la línia Lleida-Cervera

La RL3  duplicarà els serveis de Rodalies entre Lleida i Cervera incrementant l'oferta fins a les 7 expedicions per sentit, 4 més que les actuals.  Les noves circulacions estaran coordinades amb l’inici de les activitats laborals i lectives, amb arribades a les dues ciutats abans de les 9 hores del matí

Renfe té previst d’ampliar la plantilla amb una desena de professionals, sis dels quals seran maquinistes

Tren en l'estació de Mollerussa ©JosepAPérez
Tren en l'estació de Mollerussa ©JosepAPérez

La línia que passa a denominar-se RL3 sortirà de Lleida-Pirineus, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera, de dilluns a divendres, amb vuit nous serveis diaris, quatre per sentit.

En una fase posterior, es preveu la creació de la RL4 Lleida-Manresa amb 5 expedicions per sentit, amb un total de 20 circulacions setmanals.

Un cop enllestides totes aquestes actuacions, la nova configuració del servei ha de permetre:

  • Millorar la cadència dels trajectes, per tal que estiguin millor distribuïts al llarg del dia.
  • Millorar l’oferta en general i especialment en l’hora punta del matí.
  • Afavorir una major fiabilitat, puntualitat i qualitat del servei en tant que les línies seran més curtes i eficients.