Marc Solsona es presentarà a les primàries del Partit Demòcrata per encapçalar la llista per Lleida

Text: Redacció / Foto: Partit Demòcrata

El portaveu del Partit Demòcrata i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha anunciat aquest dimarts que es presentarà a les primàries del partit per encapçalar la llista per Lleida a les eleccions del Parlament, que se celebraran el 14 de febrer.

En el transcurs d'una roda de premsa telemàtica coincidint amb la primera visita a Lleida de la candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, Solsona ha explicat que en els pròxims dies formalitzarà la seva candidatura "buscant la complicitat dels associats i incorporant propostes del territori".

Per la seva part, Chacón ha destacat que "som independentistes però tenim un model de país que volem explicar. Unitat no vol dir uniformitat. El Partit Demòcrata preferim fer govern amb forces independentistes però qui reclama unitat independentista ha fet fora del Govern al Partit Demòcrata”, ha respost Chacón quan li han preguntat si és compatible l'independentisme amb la gestió de la crisi i els pactes pressupostaris amb l'Estat.

Respecte a les preguntes sobre si el Partit Demòcrata aspira a ser decisiu i a governar, Chacón ha dit que "defensem un projecte i d’entrada no establim amb qui pactarem. Farem pactes amb qui ens permeti desplegar el nostre projecte, però és massa aviat per parlar-ne. Hi ha línies vermelles”. Sobre això ha subratllat que “votarem i farem acords post electorals que beneficien als ciutadans de Catalunya. Veurem les propostes de cada una de les formacions".

Chacón, sobre els possibles pactes preelectorals, ha explicat que "som el partit del qual naixen altres formacions i no hem d’explicar els pactes que poden fer els altres. Nosaltres som on érem i no ens hem mogut”. Sobre aquest aspecte la candidata demòcrata ha reblat que “hi ha formacions que han nascut del Partit Demòcrata, son ells qui han d’explicar perquè han marxat. Nosaltres ens hem quedat perquè tenim un projecte i no acceptàvem la mort del partit com ens oferien. Per tant, no podíem arribar a un acord amb ningú que ens volgués dissolts".

La candidata demòcrata també ha posat en valor els associats del Partit Demòcrata ja que "la dissolució no la volen els associats ni el territori. Al darrera hi ha tot un partit que ens demana que els representem i una part de la societat que necessita el nostre espai polític. Per això ens presentem a les eleccions. Ens presentem sols, no acceptem cap pacte que ens desdibuixi i limiti la nostra veu".

Per la seva part, Solsona ha explicat que “un cop a la setmana serem a Lleida i Pirineu per poder recollir propostes, visitar sectors i poder oferir un programa potent als lleidatans i pirinencs. Per poder competir i ser referent com a territori i país, en termes de competitivitat, desenvoluparem propostes del partit a les Terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran. L'objectiu és poder ser competitius i estar musculats per poder donar resposta en tots els àmbits”. En aquest sentit, Chacón ha remarcat que “l'equilibri territorial ens l'hem de creure, atès que Lleida i el Pirineu han patit una descompensació d'oportunitats. Estem treballant per donar resposta a aquests reptes i poder acabar amb aquesta desigualtat territorial”.