Més de 10.800 joves han participat en el primer any del programa 'Ocell de Foc'

La iniciativa pionera del Govern ofereix recursos als joves amb problemes de salut mental per a millorar la qualitat de vida, la inserció laboral o recuperar un itinerari formatiu

El president Pere Aragonès conversant amb joves participants del programa 'Ocell de Foc'. © Rubén Moreno
photo_camera El president Pere Aragonès conversant amb joves participants del programa 'Ocell de Foc'. © Rubén Moreno

Un total de 10.847 joves han format ja part del programa 'Ocell de Foc', un xifra que el Govern preveu doblar durant l'any 2024. Es tracta d'una mesura impulsada pel Govern i adreçada als joves d'entre 16 i 30 anys amb l'objectiu que puguin assolir benestar emocional, millor qualitat de vida, inserció laboral o recuperació de l'itinerari formatiu, amb especial atenció als que pateixen problemes de salut mental. El programa compta amb una dotació de 10 milions d'euros.

El president Aragonès i el conseller Roger Torrent han conegut algunes de les activitats que duen a terme els participants de la iniciativa. © Rubén Moreno
El president Aragonès i el conseller Roger Torrent han conegut algunes de les activitats que duen a terme els participants de la iniciativa. © Rubén Moreno

Per tal que el programa arribi al conjunt del territori i s'hi puguin adherir totes les entitats del país, es compta amb 25 nuclis a tot Catalunya, amb l'objectiu d'aconseguir una distribució dels recursos adequada, tenint en compte el teixit social i econòmic, cooperatiu i associatiu català. Els projectes impulsats a tot Catalunya proporcionen eines i recursos per accedir al món laboral o tornar als estudis formatius. El programa prioritza les persones joves que tinguin malestar i patiment emocional o problemes de salut mental en estadis inicials, preferentment.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, va donar a conèixer el passat diumenge el balanç del primer any del programa 'Ocell de Foc' en un acte celebrat a l'antiga fàbrica del Vapor Ventalló de Terrassa. L'acte va comptar amb la presència d'entitats i joves participants en el projecte.

Durant l'acte, el cap de l'Executiu va defensar la necessitat de donar suport als joves que pateixen problemes de salut mental, que s'han accentuat especialment des de la pandèmia. "Una generació de joves va fer un esforç per salvar vides al nostre país i ara la resta de la societat, i el Govern hi ha d'empènyer, l'hem de retornar i hem de reparar els efectes que ha tingut", va afirmar el president.

Ajuts per la contractació de joves

En paral·lel a iniciatives com 'Ocell de Foc', el Govern ha impulsat mesures d'acompanyament pels joves en àmbits com l'habitatge, la mobilitat i el treball. En aquest sentit, el Govern, a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert una convocatòria d'ajuts dotada amb 12 M€ (cofinançada pel Fons Social Europeu Plus) per subvencionar la contractació de joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur i que acreditin un títol universitari, un d'FP de grau mig o superior (o equivalent) o bé un certificat de professionalitat.

Captura-de-pantalla-2023-09-14-a-las-12-23-23