Més de 7.000 persones menstruants han recollit productes gratuïts a Ponent

Al voltant de 200 farmàcies lleidatanes participen de la campanya de la Generalitat La meva regla, les meves regles
La farmàcia de Barbens és una de les participants a la campanya
photo_camera La farmàcia de Barbens és una de les participants a la campanya ©Govern

La campanya La meva regla, les meves regles, impulsada pel Departament d'Igualtat i Feminismes, ha captat l'atenció de fins a 7.063 persones menstruants de les comarques de Ponent en només una setmana des del seu llançament. Aquesta iniciativa ofereix a les farmàcies productes menstruals gratuïts i reutilitzables.

Els productes més sol·licitats han estat les calcetes menstruals, amb un 60% del total, seguides de la copa menstrual (30%) i les compreses de tela (10%). En total, s'han recollit 5.235 productes menstruals durant la primera setmana, amb una reserva addicional de 1.828.

La distribució dels materials i l'assessorament es realitzen a través de les més de 200 farmàcies de la demarcació que s'han adherit a la campanya, amb uns 500 professionals formats especialment per oferir aquests serveis.

Segons la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, la campanya és una iniciativa "pionera arreu del món"

Pel que fa a la distribució geogràfica dels productes, la comarca del Segrià ha distribuït 3.466 productes, seguida de lluny pel Pla d'Urgell (490), la Noguera (428), la Segarra (334), l'Urgell (281) i les Garrigues (236).

La farmacèutica de Barbens, Marta Huguet, ha remarcat l'"elevada acceptació" dels productes i de l'assessorament ofert, ressaltant la importància de l'opció sostenible i l'estalvi econòmic que suposen aquests productes reutilitzables.