Més de 200 persones es manifesten a Lleida en suport als sis militants d'Arran investigats per la policia espanyola

Redacció | Foto: Anna Berga (ACN)

Més de 200 persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Lleida per mostrar el seu suport als sis militants d'Arran detinguts dimecres per la policia espanyola i en en contra de la repressió de l'Estat”. La protesta ha sortit de davant del Rectorat i ha finalitzat davant de la Subdelegació del govern espanyol, on representants d'Arran i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han llegit els manifests en què han denunciat “un nou cas de repressió política de l'estat espanyol contra el jovent organitzat”. Durant la marxa, els assistents han cremat una banera espanyola al seu pas per la comissaria de la policia espanyola i també han fet pintades a una sucursal bancària. La protesta ha acabat sense incidents.

La portaveu d'Arran, Martina Gispert, ha explicat abans de l'inici de la marxa que la protesta pretén solidaritzar-se amb els sis joves militants investigats per la policia espanyola i donar resposta a la “persecució política i social”, que segons ha indicat, pateix l'esquerra independentista per part de l'estat espanyol. “L'estat espanyol el que vol és criminalitzar la nostra activitat política i tenir-nos aïllades”, ha remarcat.

La marxa ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema ‘Joves en lluita contra la repressió d'estat!’ i durant tota la ruta els manifestants han cridat frases com ‘si toquen a una ens toquen a totes’, ‘la solidaritat la nostra millor arma’, ‘anticapitalistes’ o ‘per grup criminal la policia nacional’.