Les noves freqüències de l’R12 entre Lleida i Cervera entraran en servei el gener del 2024

El servei tindrà un cost d’1,8 milions d’euros, els quals no s’ha concretat quina administració els finançarà, i s’allargarà fins que es faci efectiu el traspàs de la línia a la Generalitat, previst pel 2025

Tren en la línia de rodalies Lleida Cervera R-12 ©JosepAPérez
photo_camera Tren en la línia de rodalies Lleida Cervera R-12 ©JosepAPérez

La línia R12 de Rodalies en el seu tram entre Lleida i Cervera disposarà de set noves freqüències a partir del mes de gener del 2024. Concretament, s’ampliarà el servei amb tres trajectes en direcció Lleida-Cervera i quatre de tornada Cervera-Lleida. El resultat de l’acció permetrà disposar d’11 viatges d’anada i 12 de tornada, enfront de les sis actuals.

El contracte serà vigent fins que es traspassi el servei de l’R12 a Ferrocarrils de la Generalitat, previst per l’any 2025

Tren en la línia de rodalies Lleida Cervera R-12 ©JosepAPérez
Tren en la línia de rodalies Lleida Cervera R-12 ©JosepAPérez

El director de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, ha explicat que els 1,8 milions de cost de l’actuació s’han de finançar amb l’aportació directa que fa el Ministeri de Transports a Renfe. Tanmateix, l’operadora ferroviària ha reclamat tenir la garantia de pagament.

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha explicat que el següent pas serà avaluar les necessitats tècniques d’aquesta ampliació, tot i que la companyia té la voluntat de poder introduir les millores “en coordinació amb la Generalitat”, titular del servei de Rodalies.