Oberta la convocatòria d’ajuts al Pràcticum Odisseu, per contractar estudiants universitaris

Foto: OdisseuJove.

Pràcticum Odisseu és una iniciativa que pretén incentivar la contractació de joves estudiants universitaris en la modalitat de pràctiques remunerades en empreses i entitats dels territoris rurals.

El perfil d’estudiants són universitaris de Grau que hagin superat almenys el 50% dels crèdits o estudiants de Màster Oficial. Les pràctiques tenen una durada mínima de 300 hores, amb una remuneració mínima de 6€/hora, dels quals 3€/hora estan subvencionats pel programa. Aquestes pràctiques s’han de realitzar durant el curs acadèmic vigent i, en qualsevol cas, abans del 15 de setembre.

Les empreses o entitats que estiguin interessades a acollir un o una jove estudiant en pràctiques, han d’adreçar-se al web, descarregar el formulari, omplir-lo amb les dades de l’oferta i enviar-lo al correu electrònic. Al portal web s’inclou més informació de les instruccions i requisits.

Un cop finalitzi la fase de recepció d’ofertes, s’obrirà el termini per tal que estudiants s’hi inscriguin segons els perfils demandats.

L’objectiu del Pràcticum Odisseu és promoure la competitivitat empresarial i el retorn i l’establiment de joves a les zones rurals. L’àmbit territorial del programa són tots els municipis de les comarques rurals Leader catalanes i el fan possible els 11 Grups d’Acció Local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural).

L’acció dels Ajuts al Pràcticum compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, la Secretària d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Treball  de la Generalitat de Catalunya, i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).