El Pla de Salut de la Diputació eleva en 1MEUR l'atenció a la gent gran als pobles

La Diputació aprova el  Pla de Cooperació per fer front a les despeses derivades de la campanya agrària, amb 400.000 euros per a 28 municipis del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell 

Centre mèdic d'Ivars d'Urgell ©JosepAPérez
photo_camera Centre mèdic d'Ivars d'Urgell ©JosepAPérez

En la sessió plenària celebrada el passat dijous, la Diputació de Lleida va aprovar incrementar en 1 milió d’euros en el Pla de Salut, una  mesura que té com a objectiu finançar despeses de funcionament dels centres residencials de titularitat municipal, centres de dia, centres de serveis i el Servei d’Atenció Integral en l’àmbit rural (SAIAR) que tenen places concertades amb el Departament de Drets Socials.

Amb aquest increment, el Pla de Salut, que inicialment havia estat aprovat per un import de 5,6 milions d’euros, passarà a ser de 6,6 milions d’euros

Pla de Cooperació Municipal per a la campanya agrària 2024

Ple de la Diputació mes de maig ©Diputació
Ple de la Diputació mes de maig ©Diputació

El  Ple també ha donat llum verda al Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses derivades de la campanya agrària 2024. Aquest pla, amb un import de 400.000 euros, té com a finalitat ajudar els ajuntaments a acollir els  nouvinguts durant la campanya agrària de recollida de fruita dolça.

Conreu de fruita en una explotació lleidatana ©JosepAPérez
Conreu de fruita en una explotació lleidatana ©JosepAPérez

El Pla afecta 28 municipis de les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell: Aitona, Albatàrrec, Albesa, Alcarràs, Alcoletge, Alguaire, Almenar, Artesa de Lleida, Barbens, Bell-lloc d’Urgell, Bellpuig, Castellnou de Seana, Corbins, la Granadella, la Granja d’Escarp, Lleida, Massalcoreig, Miralcamp, Mollerussa, el Palau d’Anglesola, Seròs, Soses, Sunyer, Tornabous, Torrefarrera, Torrelameu, Torres de Segre i Verdú.

Segons va explicar el vicepresident, Agustí Jiménez aquest pla es desplega per tal que els municipis puguin assolir els costos derivats de la campanya agrària. La Diputació finançarà les despeses corrents lligades a la recollida de fruita, així com les despeses de reparació i manteniment de les infraestructures municipals necessàries per a les diferents tasques agràries. En el cas de l’Ajuntament de Lleida l’aportació serà de 130.000 euros, atenent les seves característiques especials.