Ponent Coopera crea el segell 'Aquí es coopera' per a gestories i assessories

Text: Redacció / Foto: Ponent Coopera

Ponent Coopera organitza durant els mesos de març i abril la tercera edició del curs de cooperativisme per a professionals d’assessories i gestories. Com a novetat, els participants en el curs obtindran el segell Aquí es coopera que acredita que l’empresa que ha completat la formació participa del programa de formació contínua de l’Ateneu, coneix les especificitats fiscals, laborals i jurídiques del model cooperatiu i treballa en xarxa amb el moviment cooperatiu i les administracions públiques. Per la seva banda, l’Ateneu Cooperatiu donarà a conèixer i difondrà aquest segell i els seus adherits. El segell permetrà la derivació de les gestories i assessories que disposen del segell Aquí es coopera a les empreses que demanin assessorament a l’Ateneu i també se'n farà difusió a la web i les xarxes socials.

La tercera edició del curs de cooperativisme per a professionals d’assessories i gestories consta de quatre sessions gratuïtes de caràcter tècnic i específic que tenen l’objectiu de donar a conèixer els diferents models de cooperatives a les assessories i gestories perquè puguin assessorar als emprenedors/es sobre quina tipologia encaixa millor amb el seu projecte i acompanyar adequadament els projectes i empreses d’economia social i cooperativa que els ho sol·licitin. Aprendre quines són les principals característiques de les organitzacions de l’economia social i cooperativa (societats laborals i cooperatives), aprofundint en l’estructura jurídica – societària. Facilitar els coneixements per a donar suport en la constitució de cooperatives i societats laborals, així com de transformació d’altres formes jurídiques a cooperatives i societats laborals. Oferir una tecnificació i aprofundiment en la gestió fiscal, laboral i comptable de les cooperatives que permetin un millor acompanyament a les empreses de l’economia social i cooperativa.

Totes les sessions es faran en dijous, a partir del dia 19 de març. La campanya de formació impulsada per Ponent Coopera, compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Col·legi d’Economistes de Lleida, el Col·legi de l’Advocacia de Lleida i el Col·legi de Gestors de Lleida.

Les inscripcions poden fer-se en aquest enllaç.