El fotoperiodista Albert González novament guardonat per la millor portada

El Grup SomGarrigues també revia el premi a la millor portada de publicacions mensuals per la publicada a la revista SomEsport  al juny-juliol de 2023 que va realitzar el fotògraf Xavi Minguella amb els jugadors del club africà de Torregrossa
El fotoperiodista Albert González ©CCCB
photo_camera El fotoperiodista Albert González ©CCCB

Aquest divendres l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) va celebrar la primera edició de la Festa dels Premis Premsa Comarcal, un acte que va tenir lloc a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i al qual hi van assistir al voltant de tres-centes persones. Professionals de la comunicació com editors de diaris, periodistes i autoritats, però també molts estudiants vinguts de tot Catalunya, ja que un dels guardons que es lliurava era el Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat adreçat a escolars de batxillerat. 

L'objectiu de la iniciativa era aglutinar en un acte únic tots els guardons que l’ACPC lliura al llarg de l’any. Es va lliurar el Premi a les Millors Portades de l’Any, Premis a les Millors Fotografies Periodístiquesc, Premis a les Millors  Fotografies Periodístiques, i el Premi d’Honor Premsa Comarcal, que enguany va recaure en el periodista Antoni Bassas.

Portada de la publicació SomRurals ©AlbertGonzalez
Portada de la publicació SomRurals ©AlbertGonzalez

Pel que fa al treball editorial i periodistic una rellevant presencia lleidatana, el fotògraf Albert González revia el premi a la millor fotografia periodistica per la imatge publicada a la revista SomRurals, sobre les aclarides d'arbres fruiters amb motiu de la sequera de l'estiu passat. Un guardó que el lleidatà també va aconseguir en l'edició del 2023.

Els guardons pel grup garriguenc SomGarrigues ©SomGarrigues
Els guardons pel grup garriguenc SomGarrigues ©SomGarrigues

El Grup SomGarrigues també revia el premi a la millor portada de publicacions mensuals per la publicada a la revista SomEsport  al juny-juliol de 2023 que va realitzar el fotògraf Xavi Minguella amb els jugadors del club africà de Torregrossa. El grup garriguenc també situava com a semifinalista una portada del SomCanalla,  de la il·lustradora lleidatana Mar Ruiz.   

En la secció de Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat, també representació lleidatana en la categoria de 3r i 4t d’ESO, els alumnes de l’Institut Guindàvols, però en aquest cas com a finalistes pel projecte Més enllà de l'oblit, que van dur a terme Chayma Ammar i Kristin Simone Cosio. Els estudiants van tractar l'entorn de l'Associació de familiars de malalts Alzheimer i altres demències, de Lleida.