El PSC reclama al Govern aturar el tancament de la seu dels GRAF a Lleida

El PSC reclama al govern de la Generalitat que reconsideri i aturi el tancament de la seu dels GRAF a Lleida
El Diputat Fermí Masot registrant la moció del GRAF ©PSC
photo_camera El Diputat Fermí Masot registrant la moció del GRAF ©PSC

El Grup Parlamentari del PSC ha dirigit aquest dimecres una pregunta al conseller d’Interior en la sessió de control al Govern, una acció impulsada pel Grup Socialista a la Diputació de Lleida que va registrar una moció a la Diputació de Lleida. La petició es traslladarà als ajuntaments de la demarcació per tal que els grups municipals presentin també mocions arreu de terres lleidatanes.

Podeu descarregar la moció completa clicant en aquest enllaç.

La moció socialista recorda que “la decisió de la Generalitat de tancar la seu del GRAF (Grup de Recolzament en Actuacions Forestals dels Bombers de la Generalitat) a Lleida deixarà sense aquest suport a la regió en un moment especialment delicat”.

El Diputat Fermí Masot registrant la moció del GRAF ©PSC
El Diputat Fermí Masot registrant la moció del GRAF ©PSC

La diputada per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Judith Alcalà, ha apuntat que “hem decidit fer una acció de xoc a totes les institucions per aturar una decisió que, com les que pren cada cop més sovint el govern, ens deixa sense un servei essencial i empitjora notablement la seguretat a les comarques de Ponent i el Pirineu”.

Així, la moció recorda que “la demarcació de Lleida té una gran superfície forestal, amb un risc d’incendi elevat durant amplis períodes de l’any. A més, actualment hi ha projectes en marxa a la Noguera, la Vall de Meià, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià i cremes de vegetació prescrites per a la reducció de càrrega vegetal en diferents termes municipals”.

Per tot plegat, des del PSC es demana que “el govern reconegui la important tasca de prevenció i extinció d’incendis forestals per part dels GRAF a la plana de Lleida i el Pirineu; reverteixi la decisió de tancar el GRAF-Lleida i mantingui el de Tremp i incrementi els efectius a les dues bases”.