Recomanacions per fer compres segures durant el Black Friday

Foto: CardMapr

Els Mossos d'Esquadra han difós una sèrie de recomanacions per realitzar compres segures durant les ofertes del ja instaurat Black Friday. Les recomanacions són les següents:

  • Aneu amb compte amb les ofertes que facin descomptes molt exagerats.
  • Contrasteu les ofertes, alertes i la publicitat que us arribin per canals que no siguin els de les marques oficials.
  • Vigileu de pàgines webs amb dominis estranys (no és habitual que les marques comercials facin servir dominis de l'estil .online o .org) encara que hi hagi el "htpps".
  • Contrasteu els descomptes directament a la pàgina oficial de la marca o les seves xarxes socials.
  • Sobretot, estigueu alerta dels anuncis inserits en diverses de les seves webs falses, en diversos idiomes i de diferents marques però amb un mateix disseny gràfic.

També recomanen un seguit d'accions per realitzar compres físiques, tals com portar la bossa de mà creuada al davant, amb tancament segur i no perdre-les de vista.

Sobre els diners, recomanen dur-los en llocs diferents i no exhibir-los per evitar furts. En cas de treure'ls del caixer, és convenient que sigui en caixers interiors i amb pestell.

En cas d'efectuar compres, guardeu sempre els tiquets i factures com a comprovant del vostre pagament, perquè és fonamental tenir-lo a mà en cas de voler realitzar una devolució, denúncia o altres accions.