S'organitza la primera trobada d'intercanvi de llavors a Lleida

Foto:

El node territorial de Ponent del Col·lectiu Eixarcolant organitza per primera vegada una trobada d’intercanvi de llavors a Lleida.

L’entitat, que té per objectiu fomentar un nou model agroalimentari emprant les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, oferirà la possibilitat a tothom qui vulgui a ser-ne partícip, ja que es tracta d’una activitat totalment gratuïta i oberta al públic.

L’activitat es durà a terme el  diumenge 13 de febrer a Lleida, amb inici previst a les 19 h i finalització a les 21 h, i tindrà lloc al carrer Alcalde Porqueres 63 “baixos”, a la seu de la Xarxa de Suport Mutu.

Aquesta trobada, enfocada a l’intercanvi, oferirà la possibilitat a tots els participants de portar llavors pròpies per intercanviar-les amb altres persones interessades. També s’hi podrà participar tot i no portar-ne, experiència basada en “la toma del montón" de Peter Kropotkin, base del Suport Mutu.

Amanda Bataller, responsable del Node Ponent afirma que “Aquesta trobada d’intercanvi permetrà als participants descobrir la importància de crear xarxa per poder compartir llavors, però també per poder compartir coneixements i activitats que girin al voltant d’un nou model de producció, distribució i consum d’aliments molt més sostenible, ètic i just”.

Finalment, l'activitat servirà per donar el tret de sortida a tot un seguit de trobades, tallers, cursos i actes previstos per aquest 2022 que realitzarà el Node Ponent de l’entitat. Totes aquestes accions s’emmarquen en l’aposta pel creixement i per la descentralització del Col·lectiu Eixarcolant, i es replicaran als 19 nodes de l’entitat repartits pel territori.