L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida va dur a terme el primer cuinat del projecte “Diumenge cuino jo”

L’entitat Cuina Amiga, impulsada pel professor de l’Eschotur Lluís Bonillo, va servir l’any passat en la segona edició d’aquesta iniciativa, uns cinc-cents menús a “El Menjador” del carrer Tallada. “Diumenge cuino jo” es va triar amb dues motivacions: l’una, donar descans al personal d’aquest espai
Participants en el projecte Diumenge cuino jo ©ComoPomona
photo_camera Participants en el projecte Diumenge cuino jo ©ComoPomona

Cuina Amiga, la xarxa solidària de restauradors i col·laboradors lleidatans encetava aquest dijous la tercera edició del projecte "Diumenge cuino jo", una iniciativa que enguany comptarà amb la participació d'una dotzena de restaurants lleidatans, que prepararan un àpat que se servirà els diumenges, en "El Menjador", espai que gestionen les entitats Fundació Jericó i Banc dels Aliments.

El primer menú el preparava L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), aquest dijous amb la participació d'alumnes i professors per servir-lo al "Menjador" el diumenge dia 18. Continuaran desplegant el projecte el xef Jesús Gimena de L'Espurna que cuinarà pel 16 de març. Jordi Pallàs, restaurant Aimia, elaborarà el menú del 3 de març; Salvador Trabalon, del Saroa, farà la cuina del diumenge, dia 10 de març; l’Héctor Rodríguez del Carballeira, el diumenge 17; i el dia 24 d e març, serà el torn del restaurant Ferreruela amb el xef Gonzalo Ferreruela

Alumnes de l'Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida ©Eschotur
Alumnes de l'Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida ©Eschotur

El mes d'abril arribarà al "Menjador" el menú de Ramon Tudela, del restaurant Bonum No Rules serà el dia 7, continuarà Mateu Blanch de Caravista cuinarà el menú que se servirà diumenge 14 d’abril; Montse Guardiola del Celler del Roser, cuinarà el seu menú pel dia 21 d’abril; i Mercè Camins, del restaurant Bellera, elaborarà el diumenge del dia 28 d’abril.

Tancaran la tercera edició del projecte "Diumenge cuino jo", Gabriel Jove del Grup La Ramona, el Genis Santos del Barri, obrirà el mes de maig cuinant el dinar del diumenge, dia 5; mentre que la braseria Isidro amb el cuiner Wilhelm Miralles farà el menú del diumenge 26; i David Colomina del restaurant Tòfol, tancarà el cicle solidari de 2024 el diumenge, dia 2 de juny. 

La solidaritat de L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

L’entitat Cuina Amiga, impulsada pel professor de l’Eschotur Lluís Bonillo, va servir l’any passat en la segona edició d’aquesta iniciativa, uns cinc-cents menús a “El Menjador” del carrer Tallada. “Diumenge cuino jo” es va triar amb dues motivacions: l’una, donar descans al personal d’aquest espai. L’altra, permetre a les persones que utilitzen aquest servei poder gaudir-ne també en diumenge.