Últims dies per visitar les pintures lleidatanes de Palau Ferré a l’IEI

Foto: Francesc Marco-Palau.

Fins aquest diumenge 3 d’abril es pot visitar a l’Institut d’Estudis Ilerdencs “Palau Ferré. Vincles essencials”, una exposició commemorativa que permet redescobrir els vincles que el pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (1921-2000), va tenir amb indrets i personalitats lleidatanes de la segona meitat del segle XX.

Així, l’exposició comissariada per l’historiador Francesc Marco-Palau ofereix l’oportunitat de gaudir d’olis primerencs, tintes xineses plenes de color i ceràmiques mai exposades fins ara provinents de col·leccions privades. Aquestes obres traslladen a les connexions lleidatanes de l’artista amb Cervera, Maials, Belianes, Solsona, l’Espluga Calba, Vallbona de les Monges o la Seu d’Urgell.

L’exposició de l’IEI forma part de l’Any Palau Ferré, la commemoració oficial del centenari del seu naixement per part de la Generalitat de Catalunya amb la qual es recorda l’art i els valors del pintor cubista amb 20 exposicions temàtiques i 100 actes territorials arreu de Catalunya. Hi formen part institucions, museus, entitats i diverses ONG.

Les obres d’art seleccionades per a la mostra de l’IEI formen part de col·leccions particulars vinculades a la demarcació lleidatana: pintures a l’oli, ceres, tintes xineses, ceràmiques i escultures de l’artista, a més de fotografies històriques i documents d’hemeroteca.

També s’hi exposa la primera versió d’una escultura icònica de la Seu d’Urgell i el quadre que l’artista va crear per al Monestir de Vallbona de les Monges. Es pot visitar el vídeo de l’exposició a Palau Ferré. Vincles essencials.