Verdú acollirà el primer concert del XXIV Festival Orgues de Ponent i del Pirineu 2022 en el marc de la Diada Nacional de Catalunya

Redacció | Foto: Comarques de Ponent

L’Associació Amics de l’Orgue de les comarques de Lleida presentar la programació del XXIV Festival ORGUES DE PONENT I DEL PIRINEU 2022, cicle lleidatà de concerts, especialitzat en l’orgue com a instrument principal.

L’edició d’enguany es distribuirà per catorze poblacions amb recitals d’organistes de reputada professionalitat, juntament amb altres instrumentistes i agrupacions corals.

La primera cita s’emmarcarà, com ja és tradicional, dins dels actes programats per la Diada Nacional de Catalunya i ens aproparà a Verdú el dissabte 10 de setembre amb la mezzosoprano Cristina Tena, guanyadora del Premi de Cant “Ciutat de Balaguer”, acompanyada a l’orgue per Jordi Pajares, concert que es repetirà al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes el diumenge 9 d’octubre.

Laia Magrí, professora de fagot del Conservatori Professional i Municipal de Lleida, actuarà a l’església de sant Llorenç de Lleida el divendres 30 de setembre, dins de les Festes de Sant Miquel, amb l’organista Miquel González, professor d’orgue del mateix Conservatori.

La present edició també presentarà una àmplia presència de cant coral amb quatre concerts: el diumenge 9 d'octubre, la “Coral Canigó” de Vic, dirigida per Xavier Solà, actuarà a les Borges Blanques; el dissabte 29 d’octubre, la “Coral Càrmina”, dirigida per Daniel Mestre, ho farà a la Basílica de Valldeflors de la ciutat de Tremp, dins dels actes de la "Fira del Codony"; el diumenge 20 de novembre, el “Cor de noies de l’Orfeó Català”, sota el guiatge de Buia Reixach oferirà el concert a Santa Maria de l’Alba de Tàrrega; i el diumenge 27 de novembre, el “Cor de noies Zóngora” del Vendrell, amb la directora Montserrat Meneses, participarà a Torres de Segre.

Altres concerts de cambra seran els programats a la Pobla de Segur (amb el tenorista Àlex Vila i l’organista Pau Riuró) el dia 20 d’octubre; a Talarn (amb el violinista Josep Maria Manresa i Josep Maria Mas i Bonet a l’orgue) el diumenge 13 de novembre; a Puigcerdà (el tenor Roger Padullés estarà acompanyat novament per l’organista Miquel González), el dissabte 10 de desembre; i a Vielha (interpretaran un concert la soprano Marta Garcia i Cadena juntament amb l'organista Izumi Kando), el dimecres 28 de desembre.

Com a organistes solistes actuarà a Cervera (diumenge 13 de novembre) Josep-Vicent Giner, professor d’orgue del Conservatori Professional de València; i a Sant Llorenç de Morunys (dissabte 10 de desembre), Pedro-Alberto Sánchez, organista del monestir de l'Escorial.

Per acabar, cal remarcar el recital programat a l’església de Sant Domènec de la Seu d’Urgell (diumenge 4 de desembre), combinarà concert i conferència, a càrrec de l'especialista sobre orgues medievals, Cristina Alís, on dissertarà sobre aquest tipus d’instruments i el seu repertori, interpretant obres amb un orgue portatiu, còpia d’un exemplar medieval.

Us recordem que tots els concerts són d’entrada lliure i que podeu sol·licitar el programa general en PDF a l’adreça d’E-mail següent: [email protected]