Cervera, a punt per al 1r Festival de teatre Txafacarrers

Cartell: Paeria de Cervera.

El 1r Festival de teatre de carrer Txafacarrers, que es farà el dissabte 30 d’abril, oferirà tres espectacles gratuïts per a tots els públics, a càrrec de companyies de ressò internacional: Campi Qui Pugui, Circo La Raspa i Cia La Tal.

Començarà a les 12 hores, a la plaça Universitat, amb l’espectacle itinerant “Rats!” de Campi Qui Pugui. La companyia de Castellserà, municipi de l'Urgell, portarà a Cervera aquest espectacle, basat en el conte tradicional “El flautista d’Hamelín”, que ha representat amb èxit a escala internacional.

A la tarda, a 2/4 de 6 de la tarda, es representarà l’espectacle de circ “Cataplum!”, a la plaça del Sindicat. Circo La Raspa, companyia provinent d’Osca, oferirà les seves habilitats circenses en una funció directa i participativa per a tots els públics.

Finalment, la Companyia La Tal oferirà l’espectacle “Carilló”, en què la màgia surt de dins d’un rellotge gegant, a la plaça Major. Es tracta d’una representació que ha triomfat en festivals internacionals. Hi haurà dues funcions, a les 2/4 de 8 del vespre, i amb il·luminació a les 9 del vespre.

El Festival Txafacarrers és una nova proposta que complementa l’oferta lúdica i cultural a Cervera. Està organitzat per les Regidories de Cultura i Festes de la Paeria i té com a director artístic Ivan Alcoba, actor cerverí amb més de 20 anys d’experiència en el teatre de carrer.

S’espera que el Festival tingui continuïtat i que en futures edicions es pugui ampliar a més dies i incloure totes les arts escèniques de carrer.