Cervera acull la 2a Jornada de treball de salut mental i joves

Redacció | Foto: Paeria de Cervera

La Paeria i l’Equip d’Atenció Primària de Cervera han organitzat la 2a Jornada de treball sobre salut mental i joves, que ha estat seguida per gairebé un centenar de professionals dels àmbits de la salut, educació, serveis socials i joventut.

La jornada, que s’ha desenvolupat a l’Auditori Municipal el dijous 6 d’octubre, ha tingut com a objectiu abordar la problemàtica de la salut mental en adolescents i joves. Ha servit per adquirir nous coneixements i per posar en comú la feina que es fa des de diferents entitats i administracions.

L’obertura ha anat a càrrec de Joan Santacana, paer en cap de Cervera; Xavier Ichart, cap d’Àrea de Gestió Clínica de la Direcció d’Atenció Primària Lleida; i Pere Vergés, psiquiatre i coordinador del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

El paer en cap, Joan Santacana, ha posat en relleu que “el Diagnòstic de salut de Cervera va detectar com a problemàtica principal la salut mental dels joves. Per aquest motiu s’incideix en aquest sentit i es treballa des de tots els àmbits, especialment salut, educació i serveis socials...”

La conferència inaugural ha anat a càrrec de Sara Marco, psicòloga del CSMIJ, que ha tingut com a tema central les autolesions; mentre que la xerrada de clausura, a càrrec de Gina Badia, psicòloga clínica de la Unitat de Trastorns de Conducta Alimentària de l’Hospital Universitari de Santa Maria, s’ha centrat en els trastorns de conducta alimentària.

A més, s’han portat a terme taules de treball sobre els recursos existents per a la salut mental dels joves i s’han posat a debat qüestions com el treball en xarxa, el lleure dels joves i la implicació de les famílies. Aquestes experiències han anat a càrrec de representants del Grup Alba, el Pla Educatiu d’Entorn de Cervera, l’Oficina Jove de la Segarra, Keep Calm i l’Associació de Salut Mental Ondara Sió.

Josep Pifarré, gerent de la Regió Sanitària Lleida, Alt Pirineu i Aran del Servei Català de la Salut, i Josep Miquel Paül, director del CAP Cervera, han estat els encarregats de cloure l’acte.