“El Maria Canals porta cua” torna a treure dos pianos al nucli antic de Cervera  

Redacció | Foto: Paeria de Cervera

Cervera va celebrar, divendres 4 de novembre, la 10a edició de la iniciativa “El Maria Canals porta cua”, que va treure dos pianos al nucli antic, al carrer i la plaça Major, i va programar activitats per a tots els públics al seu entorn.

Al matí, prop de 700 alumnes de les escoles i instituts de Cervera van participar en sessions didàctiques.

Els infants de les escoles van gaudir d’un espectacle, a càrrec de Campi Qui Pugui Produccions i el pianista Santi Riu, que els va permetre descobrir peces musicals i la figura de Mozart, i finalment van poder tocar l’instrument.

Els joves dels instituts van participar en sessions ofertes per la pianista ucraïnesa Maryna Naydon, que a la tarda també va oferir classes magistrals als alumnes de piano del Conservatori de Cervera.

La pianista va explicar als joves la seva vivència de la guerra a Ucraïna. Molts alumnes van voler preguntar diferents aspectes de la guerra, com li havia influït i si podia continuar tocant o no. Per als joves fou realment commovedor sentir tot això en primera persona, es van quedar impressionats.

Maryna Naydon està refugiada a Barcelona des de fa uns mesos. Era professora a l’Escola de Música de Chernígiv, una ciutat situada uns 50 km al nord de la capital, Kiev. La seva ciutat fou bombardejada i va decidir abandonar el país.

La pianista va cloure la jornada a Cervera oferint un concert al carrer Major, davant de l’Auditori Municipal, on va tocar, entre altres, música d’autors ucraïnesos.

“El Maria Canals porta a cua… a Cervera” va tornar a oferir una jornada cultural d’alt nivell i prestigi per a la ciutat.

El Conservatori de Música va programar un reeixit programa d’activitats entorn dels pianos, que també van estar a disposició de totes les persones que els van voler tocar, amb l’objectiu de fer arribar la música d’aquest instrument a tota la població.