Gran èxit de participació a la Festa Major de Cervera

Redacció | Foto: Paeria de Cervera

Del divendres 23 al dilluns 26 de setembre Cervera ha celebrat la Festa Major, que enguany ha recuperat la plena normalitat i ha tornat a traslladar les activitats, l’envelat i les atraccions al centre de la ciutat, que ha viscut un gran ambient festiu.

L’envelat, ubicat a la plaça Pius XII, va acollir actuacions musicals variades i per a tots els públics. El divendres es va celebrar la Festa dels anys 80 i 90, animada pels DJ Ivan Uriach i JM Sànchez; el dissabte, el públic més jove va gaudir amb les versions del grup cerverí Inversen Band, el folk d’El Pony Pisador i el punk rock dels també cerverins Eskurçó; mentre que el dilluns el concert i el ball va anar a càrrec de la prestigiosa Orquestra Costa Brava.

Les activitats de cultura popular van tornar amb força al carrer i enguany han recuperat la plaça Major com l’espai habitual de les mostres de balls i lluïments d’elements festius.

La trobada de gegants va celebrar la 40a edició, amb la participació de nou colles vingudes d’arreu, el grup de percussió Bombollers de Cervera i el cérvol Tibau. A causa de la previsió de pluja, la plantada de gegants es va traslladar al pavelló polivalent, però la cercavila es va poder realitzar recorrent els carrers del centre fins a la plaça Major.

Després, al racó de Santa Maria, va tenir lloc la Carretillada extraordinària de Festa Major a càrrec del Ball de Diables de Cervera Carranquers.

El diumenge, la cultura popular també fou protagonista amb la sortida del seguici festiu, el concurs de colles sardanistes i la diada castellera.

La jornada de diumenge va cloure amb la representació teatral “El Llop”. L’exitosa versió de “Terra Baixa”, dirigida per Àngel Llàcer, va aplegar 760 espectadors al Gran Teatre de la Passió.

Les entitats homenatjades aquest any han estat el Centre Excursionista de la Segarra i l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines amb motiu del seu cinquantè aniversari. La Corporació Municipal ha volgut reconèixer la seva trajectòria i el seu compromís amb l’activitat esportiva i l’educació en el lleure, respectivament.