Tretze joves pianistes cerverins, guanyadors del premi 'Tu hi toques', actuen al Palau de la Música Catalana

Redacció | Foto: Jordi Ros

Malgrat que enguany es va posposar pel mes d’octubre el Maria Canals porta cua, la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs de piano, sí que es va tirar endavant el concurs Tu hi toques, que ha estat un punt de motivació per l’alumnat del Conservatori de Cervera.

El concurs es va obrir als pianistes qui volguessin poguessin compartir a la xarxa el seu talent i entusiasme amb el piano. Una quarantena de vídeos van sorgir de l'alumnat de piano, i després de la deliberació del jurat, tretze han estat premiats amb un diploma i la possibilitat d’actuar a la sala gran del Palau de la Música Catalana. Aquest concert, fruit del premi, va tenir lloc el passat dimarts dia 5 de juliol.

Els guanyadors han estat, en la categoria 7-9 anys, la Laia Peguera i Sira Regí. Per la categoria 10-12 anys, en Pol Riu, Carla Ros i Marçal Prió. A la categoria 13-15 anys, Anastàsia Mostishko i Aleix Bisbe. Per la categoria 16-18 anys, l'Àlex Baró i Alèxia Escudero, i la categoria major de 18 anys, en Jan Gras i Lautaro Montt. Finalment, en la categoria quatre mans de nivell elemental, la Laia Peguera, Joana Trull i Pol Riu; i quatre mans de grau professional, Alèxia Escudero i Berta Baltral.

El concert ofert al recinte modernista va ser una experiència entranyable i emocionant per als guanyadors, on també els alumnes, professors i famílies van poder gaudir de l'esdeveniment. A més cal afegir que els alumnes van aprofitar per fer sonar al Palau obres de professors vinculats al conservatori com Ramon Enric Pérez i Josep Lluís Guzman. L’expedició cerverina va estar acompanyada per Jordi Vivancos, representant del concurs Maria Canals, i el regidor del Conservatori, el Senyor Ramon Augé, que va voler ressaltar també la virtut del treball i els resultats aconseguits.