La 3a Trobada de Talent del Galacticat obre inscripcions i debatrà sobre la IA al cinema

Una dotzena de projectes seran seleccionats per mantenir reunions amb productores i distribuïdores
Imatge de la passada edició de la Trobada de Talent del Galacticat
photo_camera Imatge de la passada edició de la Trobada de Talent del Galacticat ©Galacticat

El Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent - Galacticat ha iniciat el període d'inscripcions per a la tercera edició de la Trobada de Talent. Aquelles productores emergents, guionistes i creadors de Catalunya i l'Estat espanyol podran participar d'aquest espai de trobada i debat.

Els projectes es poden presentar fins al 22 de maig i se n'escolliran una dotzena que podran tenir una reunió amb una productora o distribuïdora estatal amb l'objectiu d'aconseguir finançament i suport. Com a novetat, s'entregarà un premi en efectiu de 1.000 euros a tres produccions, una per categoria, de llargmetratge, curtmetratge i sèrie, oferts per l'empresa RCService.

A més els projectes rebran una pertinença a la plataforma IPTCH.TV per fer arribar la seva producció al mercat americà. Aquesta plataforma és un pont entre els creadors i companyies com Discovery, Sony Pictures, CBS, New Line Cinema o Warner.

El Galacticat també col·labora un any més amb Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) com a Esdeveniment Preseleccionador per al Producers Meet Producers (PMP) al festival de Sitges

D'altra banda, el festival repetirà les activitats per a la indústria, batejades com Territori Indústria. Aquest any, la intel·ligència artificial generativa serà protagonista de diverses formacions i debats on els participants exploraran les possibilitats i reptes que planteja la IA en la producció cinematogràfica. Territori Indústria també inclourà visites a Tàrrega i Guimerà com a possibles escenaris cinematogràfics.

Per altra banda, la selecció oficial del Galacticat, que tindrà lloc del 24 al 30 de juny va prenent forma amb títols com El Escuerzo, d'Agusto Sinay, a mig camí entre el drama rural i el terror psicològic; A long shot, del xinès Peng Gao, sobre un tirador olímpic en una trama criminal o Tim Travers & the Time Travelers Paradox, dirigit per Stimson Snead amb viatges en el temps i la participació de l'actor Danny Trejo.

En la secció de documental hi ha previstes La memòria immortal, un relat sobre l’Alzheimer, dirigit per Eloi R. Franquesa; Guernika No Existe, de Oan Hostench, sobre el grup barceloní Carne de Satán, i Naturaleza de lo extraordinario, de Vicente Navarro i Ligia Pájaro, al voltant de l’Escuela de Pensamiento Libre.

Els curtmetratges es van avançar fa unes setmanes en les diferents seccions de Terror, Documental, Gènere Lliure, Ciència-Ficció i Animació amb la meitat de la programació del festival ja anunciada.