450 escolars participaran de l'obra de teatre L'espill encantat a Guissona

El projecte es representarà del 13 al 19 de març al Teatre Municipal Ateneu i estarà protagonitzat pels actors Ainet Jounou, Josep Ferrer i Júlia Bonjoch
Representació de l'obra L'espill encantat ©RogerVilaseca
photo_camera Representació de l'obra L'espill encantat ©RogerVilaseca

El Conservatori de Cervera ha aconseguit reunir a més de 450 alumnes de set escoles i tres instituts de la Segarra per representar L'espill encantat, una iniciativa artística i educativa que es representarà al Teatre Municipal Ateneu de Guissona del 13 al 19 de març.

Amb un enfocament interdisciplinari que integra la música i les arts escèniques, el projecte s'ha desenvolupat durant el curs amb 176 sessions que una trentena de docents del Conservatori han realitzat a les aules.

L'obra es basa en el poemari Quadern de música de l'escriptor Jaume Ferran

Cartell de l'obra L'Espill encantat Representació de l'obra L'espill encantat ©ConservatoriCervera
Cartell de l'obra L'Espill encantat Representació de l'obra L'espill encantat ©ConservatoriCervera

L'espectacle compta amb un elenc format per la protagonista d'Alcarràs Ainet Jounou, l'actor d'òpera Josep Ferrer i l'actriu musical Júlia Bonjoch. La part musical anirà a càrrec del cor infantil dels alumnes segarrencs, la soprano Montserrat Isanta, la mezzosoprano Laura Cots, i una orquestra d’11 músics del Conservatori de Cervera.

Pel que fa a la posada en escena, hi haurà les ballarines Patrícia Nieto, Paula Patsi i Mariona Sabartés de la Companyia de Dansa Montse Esteve, així com la participació dels castellers Margeners de Guissona i la colla gegantera local.

L'espill encantat, a més de promoure llaços de col·laboració entre la comunitat educativa, també té un compromís social adherint-se al programa Apropa Cultura. D'aquesta manera es facilita l'accés a tota la societat, fomentant la inclusió en el teatre.

El projecte compta amb el suport dels departaments de Cultura i Educació de la Generalitat, així com del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament de Guissona. Les entrades per l'espectacle es poden comprar a la web del Teatre Municipal Ateneu.