The Chemical Brothers sonoritzen ‘Music: Response’ a la Casa Batlló, per Sónar

THE CUBE, un espai audiovisual líder en el món situat en el soterrani de l’emblemàtic edifici Gaudí de Barcelona, presenta ‘Music: Response’, una emocionant instal·lació audiovisual amb música reelaborada de The Chemical Brothers i visuals d’Adam Smith i Marcus Lyall
The Chemical Brothers sonoritzen ‘Music: Response’ a la Casa Batlló, per Sónar
photo_camera The Chemical Brothers sonoritzen ‘Music: Response’ a la Casa Batlló, per Sónar

Casa Batlló i Sónar, dos de les institucions culturals més importants de Barcelona, s’uneixen per a oferir experiències innovadores de música i arts visuals de la mà d’artistes de renom internacional amb THE CUBE.

THE CUBE, un espai audiovisual líder en el món situat en el soterrani de l’emblemàtic edifici Gaudí de Barcelona, va arrencar el passat 24 de maig amb l’estrena mundial de ‘Music: Response’, una emocionant instal·lació audiovisual amb música reelaborada de The Chemical Brothers i visuals d’Adam Smith i Marcus Lyall.

Amb THE CUBECasa Batlló i Sónar ofereixen una nova narrativa per a les experiències audiovisuals, construïda amb píxels, àudio d’alta gamma i aportacions d’artistes, creadors i enginyers de primera fila. Més que un recinte és un llenç en blanc per a la creativitat que permet als participants transportar-se al cor de la música.

La instal·lació Music-Response amb música de The Chemical Brothers ©Sónar
La instal·lació Music-Response amb música de The Chemical Brothers ©Sónar

Tenim l’escenari perfecte per a fer brillar l’univers de qualsevol artista. Un espai audiovisual líder en el món on els artistes poden intervenir amb total llibertat creativa. És el llenç perfecte per a qualsevol creador i, en ell, The Chemical Brothers i Smith & Lyall han dissenyat una experiència audiovisual que encantarà no sols als seus fans , destaca el Director General de Casa Batlló, Gary Gautier,

Arts visuals i música s’uneixen en aquesta col·laboració que combina el comissariat musical de Sónar i el museu viu de la Casa Batlló, un monument que en els últims anys ha arribat a un públic totalment nou gràcies a la seva aposta per la innovació i l’art digital.

Sobre la col·laboració, Enric Palau, director Artístic de Sónar afegeix: “L’univers creatiu que The Chemical Brothers i Smith & Lyall presenten per a les actuacions en directe, moltes de les quals s’han presentat en Sónar al llarg dels anys, és insuperable, i Sónar està encantat de poder ajudar a portar la seva visió trencadora a un públic totalment nou amb aquesta col·laboració.”

La instal·lació Music-Response amb música de The Chemical Brothers ©Sónar 1
La instal·lació Music-Response amb música de The Chemical Brothers ©Sónar 1

Aquesta obra d’art presenta personatges icònics i visuals abstractes realitzats en exclusiva per l’espai THE CUBE que juguen amb els sentiments de tensió i alliberament. Inspirada en la tradició del “Visual Music”, ofereix una experiència visceral i sinestèsica que permet als visitants sentir el poder transformador i alliberador de la música.

Estem encantats d’estrenar ‘Music:Response’ a la Casa Batlló perquè Gaudí il·lustra la llibertat d’expressió a la qual aspirem. Gaudí va crear mons de fantasia amb els seus edificis, amb les seves pròpies regles i lògica. Són entorns immersius en els quals es té la sensació d’estar fora del món normal, una evasió de la realitat cap al sublim. L’univers dels Chemical Brothers comparteix aquest mateix esperit i també s’ha convertit en un món autònom, afegian Smith & Lyall