Clou el centenari de L'Amistat de Mollerussa amb l'estrena de la seva Oda

El compositor Rafel Moreno i l'escriptor Jaume Suau van posar música i lletra, respectivament, a la peça

Imatge del concert de clausura del centenari del Teatre L'Amistat ©AjMollerussa
photo_camera Imatge del concert de clausura del centenari del Teatre L'Amistat ©AjMollerussa

El Teatre L’Amistat de Mollerussa va culminar aquest diumenge el seu centenari amb l'estrena de l’Oda a L’Amistat, amb música de Rafel Moreno i lletra de Jaume Suau. El recital va anar a càrrec de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté.

La soprano Cristina Escolà i el pianista Enric Piró van ser els solistes en un concert que també va comptar amb el Cor Stabat Mater, el Cor de Noies de l’Escola de Música de Mollerussa i membres del Cor Euridice de les Borges Blanques.

El compositor Rafel Moreno va destacar "la camaraderia i la solidaritat com a motor" d'una institució com L'Amistat, igual que també va fer-ho Suau referint-se a "no només cent anys d’història sinó també d’empenta social d’una institució com aquesta".

L'alcalde Marc Solsona va anunciar que el concert es publicarà a YouTube i va fer entrega de dues litografies de Xavi Brufau als dos autors

A banda de l'Oda a L'Amistat, el nombrós públic que va aplegar-se al teatre també va poder escoltar La clemenza di Tito, de Mozart, i la 7a Simfonia, de Beethoven.