Concerts 'La pedra parla', a Vallbona de les Monges, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul

El departament de Cultura va difondre ahir la programació d’estiu als monuments i jaciments públics de la Generalitat a Lleida. En el marc del programa Aquest estiu viu el patrimoni de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, una cita destacada serà la vuitena edició del cicle musical La pedra parla, al monestir de Vallbona de les Monges
L'interpret israelià de handpan Ravid Goldschmidt ©Cultura
photo_camera L'interpret israelià de handpan Ravid Goldschmidt ©Cultura
L'organista Juan de la Rubia ©Cultura
L'organista Juan de la Rubia ©Cultura

El cicle musical La pedra parla, al monestir de Vallbona de les Monges arrencarà amb el concert de l'organista Juan de la Rubia, actualment titular del temple de la Sagrada Família de Barcelona, el dia 5 d’agost al claustre, a dos quarts de deu del vespre. El prestigiós músic estarà acompanyat de la gambista Lixsania Fernández, interpretaran sonates de Bach. El mateix dia 5 a la tarda, el públic podrà gaudir d’un quartet de corda i oboè, amb l’estrena d’una obra de la compositora Helena Cánovas. El cicle musical finalitzarà el dia 6 d’agost a dos quarts d'una amb el Cor Cererols.

La formació Ensemble XXI ©Cultura
La formació Ensemble XXI ©Cultura

A més, un altre dels espais amb activitats d’estiu serà el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul. El dia 28 de juliol, a les vuit del vespre, serà escenari d’un dels concerts del Garrigues Guitar Festival amb la formació Ensemble XXI i l’intèrpret israelià de handpan Ravid Goldschmidt. En aquest mateix lloc, el dia 15 d’agost se celebrarà La Nit a les pintures, que combinarà l’observació de les estrelles amb les explicacions sobre els cossos celestes i l’acompanyament musical de l’arpista Anna Amigó.

Jaciment ibèric del Molí d'Espígol de Tornabous ©ACPC
Jaciment ibèric del Molí d'Espígol de Tornabous ©ACPC

Finalment, el jaciment ibèric del Molí d’Espígol, situat al municipi de Tornabous, acollirà el dia 26 d’agost els espectacles familiars Una carretada de contes i Xarxa. Arpa i trapezi, i també una visita guiada al jaciment dins del marc del festival a2m.