Els escenaris lleidatans se sumen al repte de Cap Butaca Buida

En els onze espais escènics lleidatans que hi participen s'han posat 2.900 localitats a la venda amb l'objectiu de convertir el teatre en una "festa nacional"
Presentació de la campanya Cap Butaca Buida ©SergiPanizo
photo_camera Presentació de la campanya Cap Butaca Buida ©SergiPanizo

El teatre pren protagonisme a les comarques lleidatanes, sumant-se a la iniciativa catalana Cap Butaca Buida, que encara la seva primera edició amb l'objectiu d'omplir 60.457 butaques en 145 espais escènics de tot el país el pròxim 16 de març. L'objectiu és fer del teatre una "festa nacional", equiparable a altres celebracions culturals com Sant Jordi.

A Ponent i Pirineu s'han posat a la venda més de 2.900 localitats en 11 espais escènics

El portaveu de Cap Butaca Buida a les comarques lleidatanes i director de La Mercantil de Balaguer, Javier Lázaro, ha assegurat que aquesta iniciativa "ajuda a explicar el valor de l'existència d'equipaments escènics cada cop més conscienciats i propers al públic".

La campanya la promou l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) que, aprofitant la reclamació del 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura, destinarà aquest percentatge a una acció solidària a través de la cultura. En aquesta primera edició, serà Pallassos sense Fronteres per a la seva tasca humanitària.

Amb la venda d'entrades ja en marxa a través del web de Cap Butaca Buida, es fa un seguiment constant del nombre de butaques disponibles, aspirant aconseguir el resultat d'un teatre català ple de vida el proper 16 de març.

Les obres i teatres lleidatans que se sumen a la iniciativa es poden consultar en aquest enllaç.