Els germans Schmitz Coll revisiten les seves obres a Cal Sant d'Ivars d'Urgell

L'exposició és un recull d'obres d'en Kim, l'Erik i el Swen al llarg dels últims anys
Algunes de les peces exposades a la mostra ©JordiBonilla
photo_camera Algunes de les peces exposades a la mostra ©JordiBonilla

En Kim, l'Erik i el Swen són tres germans d'Ivars d'Urgell nascuts a Alemanya que viuen la seva vida a través de l'art. Al llarg de les seves trajectòries han anat explorant diferents disciplines com l'escultura, els gravats, les instal·lacions o la pintura. En el marc de la Festa Major d'Ivars d'Urgell, els germans Schmitz Coll van presentar una exposició retrospectiva unint diferents peces de cadascun d'ells.

L'artista Swen Schmitz Coll a la mostra a cal Sant ©JordiBonilla
L'artista Swen Schmitz Coll a la mostra a cal Sant ©JordiBonilla

L'espai cultural de Cal Sant ofereix als visitants l'oportunitat de descobrir la relació dels Schmitz Coll amb la natura i l'entorn a través de l'art. “No hi ha una temàtica, sinó que hem encaixat diferents peces de cadascú”, explica en Swen, qui també té al municipi l'Enciclopèdia Mural, un projecte en el qual diferents parets d'Ivars i Vallverd mostren als visitants la fauna de l'Estany.

En Swen també assegura que la tradició artística ha estat present a casa a través dels seus pares que “sempre ens han donat molt espai per desenvolupar la creativitat”.

La mostra pot visitar-se a Cal Sant els diumenges de juny i juliol d'11 del matí a 1 del migdia gratuïtament

Aquesta no és la primera exposició conjunta d'aquesta nissaga d'artistes germanoivarsencs. Prèviament, ja havien exposat a la Fira de l'Estany l'any 2019. En aquest cas, ha estat un encàrrec de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell.