El Festival Internacional de Cinema d’Àger canvia de data a causa de l’avançament de les eleccions generals

La primera edició comptarà amb una secció oficial de quinze curtmetratges a competició, tots ells de temàtica social i dos llargmetratges, a banda, a la secció paral·lela Joves 72 hores, competiran curtmetratges realitzats per alumnes dels centres escolars de la demarcació
Festival de cinema Àger
photo_camera Festival de cinema Àger

L’organització del Festival Internacional de Cinema d’Àger (FICdÀ)  ha decidit avançar el certamen una setmana, després que el president espanyol, Pedro Sánchez, anunciés aquest dilluns la convocatòria d’eleccions generals per al 23 de juliol de 2023. El FICdÀ, un certamen impulsat per Silendum Films i l’Ajuntament d’Àger, se celebrarà del 13 al 16 de juliol a l’emblemàtica Col·legiata de Sant Pere d'Àger.

La primera edició comptarà amb una secció oficial de quinze curtmetratges a competició, tots ells de temàtica social i dos llargmetratges. A banda, a la secció paral·lela Joves 72 hores, competiran curtmetratges realitzats per alumnes dels centres escolars de la demarcació que rodin els seus films en tres dies.

Festival de cinema Àger
Festival de cinema Àger

L’organització avança el festival una setmana, perquè les eleccions generals no afectin l’assistència al FICdÀ,

un certamen que arriba a Àger amb la voluntat d’esdevenir punt de trobada cinematogràfica estival en un entorn únic del Prepirineu

El festival, dirigit per Albert i Marcel Carbó, oferirà una nova i original manera de veure el cinema: un espai singular, on els espectadors gaudiran d’una pantalla integrada en un dels conjunts més importants del romànic català del segle XI.