El Festival de Pasqua de Cervera homenatjarà Josep Valls i Royo

El programa també inclou concerts amb peces de Ricard Lamote de Grignon en el 125è aniversari del seu naixement
©FestivalPasqua
photo_camera Josep Valls i Royo ©FestivalPasqua

El Festival de Pasqua de Cervera es prepara per a la seva 14a edició, amb un programa especial que destaca el llegat de dos il·lustres compositors: Josep Valls i Royo i Ricard Lamote de Grignon.

Enguany marca el 25è aniversari de la mort del compositor i violoncel·lista, Josep Valls i Royo, una figura clau en la música catalana del segle XX. Amb una vida dedicada a la música, va estudiar a Barcelona i més tard a París, on va aprofundir els seus coneixements. Durant la Guerra Civil espanyola, va lluitar al costat dels republicans i posteriorment es va establir a Le Havre.

El Festival de Pasqua no podrà ignorar el llegat de Valls, amb diversos concerts com En record de Josep Valls i Royo, en motiu del 25è aniversari de la seva mort, que comptarà amb Arnau Tomàs al violoncel i Mercè Hervada al piano, interpretant peces com Complanta i la Sonata per a violoncel i piano.

D'altra banda, també es rendirà homenatge a Ricard Lamote de Grignon en el 125è aniversari del seu naixement

El concert inaugural, conduït per Salvador Brotons i l'Orquestra Julià Carbonell, presentarà les Tres sonates del P. Antoni Soler, en una vibració de celebració i record. La jornada també inclourà altres activitats, com el Concert-presentació del llibre La viola tenor Parramon, amb una peça de Grignon interpretada.

També hi haurà la participació del Cor Jove Nacional de Catalunya, sota la direcció de Mireia Barrera, que oferirà una interpretació excepcional de les obres de Valls i Grignon, consolidant així el seu llegat en la història musical catalana.

Les entrades pel 14è Festival de Pasqua ja estan a la venda a la seva web amb diferents descomptes i promocions.