El galerista lleidatà Adrià Codina presenta el seu projecte a Feriarte Madrid

El col·leccionista s’ha convertit amb el participant més jove a la fira d’art antic i modern amb l’exposició de diferents peces, entre les quals destaquen algunes obres inèdites de Ramon Casas

Adrià Codina amb la peça Papel Boer de Ramon Casas, exposada a Feriarte ©AdriaCodina
photo_camera Adrià Codina amb la peça Papel Boer de Ramon Casas, exposada a Feriarte ©AdriaCodina

El col·leccionista d’art Adrià Codina ha esdevingut l’expositor més jove de Feriarte d'IFEMA Madrid, la fira d’art antic i modern més important de l’Estat espanyol. L’antiquari ha presentat el seu projecte Adrià Codina Art Gallery amb un centenar d’obres d’art d’artistes com Ramon Casas, Eliseu Meifren o Alexandre de Rique, entre altres.

Codina està especialitzat en art del segle XIX i principis del segle XX

Una de les obres destacades és el cartell Papel Boper de Ramon Casas, datat de l’any 1901 i únic exemplar conegut. Codina és descendent de Casas, a més de ser l’encarregat de gestionar el seu llegat fotogràfic.

El projecte en guix per a un finestral de la Sagrada Família exposat a Feriarte 2023 ©AdriaCodina
El projecte en guix per a un finestral de la Sagrada Família exposat a Feriarte 2023 ©AdriaCodina

A l’exposició establerta a Feriarte, el col·leccionista també presenta un model en guix de l’obrador de la Sagrada Família, datat del 1904 quan Antoni Gaudí hi estava treballant. A més, aquesta peça és de les poques que van sobreviure a la crema dels tallers de la basílica durant la Guerra Civil.

Finalment, Codina també ha sumat a la seva col·lecció diferents peces inèdites d’Alexandre de Riquer, que fins ara pertanyien als familiars de l’artista. Destaquen projectes de cartells, dibuixos per a portades de llibres o l’exlibris del rei Alfons XIII.