Intangible ha aconseguit motivar un bon grapat d'estudiants que podran ser caps de cartell de noves edicions

Segons el director, un altre dels components positius d'Intangible ha sigut la implicació d’un gran nombre d’entitats culturals i pedagògiques de la ciutat en les activitats de la convocatòria i, pel que fa a les jornades formatives, 488 estudiants compartint i participant en la programació
Núria Andorrà a l’Auditori Municipal Enric Granados ©Àlex López
photo_camera Núria Andorrà a l’Auditori Municipal Enric Granados ©Àlex López

El cineasta lleidatà Antoni Pinent, director d'Intangible Art_Tecnologia manifestava amb satisfacció que la segona edició del certamen constatava el seu caràcter “pioner i arriscat” que el convertia en “un festival de referència fora de Barcelona”.

Cloenda Intangible ©Àlex López
Cloenda del festival Intangible ©Àlex López

Pels espais d'Intangible hi han passat artistes de prestigi i experts en les darreres tendències d’art i tecnologia com Alba G. Corral, Anna Carreras, Laura Ginès, Antònia Folguera, Miguel Puertas + Zónula, Núria Andorrà, Björt Rùnars, Juan Zamora, Chema Madoz, Roger Pibernat + Frames, Érik Bullot, Pau Subirós i PoleTwo. Un cartell compromès que tenia com a objectiu fer accessible una diversitat d'activitats al públic per tal que es pogués submergir en noves experiències culturals.

Pinent destacava que enguany el festival ha rebut públic de Barcelona, Madrid, Astúries o Almeria, que juntament amb el local han comptabilitzat al voltant de 3.500 persones, recorrent els espais expositius 1.028 persones i participant en les activitats artístiques 2.027 persones

Segons el director, un altre dels components positius d'Intangible ha sigut la implicació d’un gran nombre d’entitats culturals i pedagògiques de la ciutat en les activitats de la convocatòria i, pel que fa a les jornades formatives, 488 estudiants compartint i participant en la programació.

Antoni Pinent director de Intangible Art_Tecnologia ©JosepAPérez
Antoni Pinent director de Intangible Art_Tecnologia ©JosepAPérez

Intangible es dividia en dues parts diferenciades: l’Intangible_Lab, desenvolupat del 5 al 29 d’octubre, que ha aglutinat les instal·lacions artístiques i les activitats formatives esmentades, i l’Intangible_Fest, del 25 al 29 d’octubre, que ha inclòs performances, audiovisuals, concerts, conferències i altres propostes. Aquesta edició s’ha centrat en cinc àmbits relacionats amb l’art tecnològic com són l’art generatiu, l’algorisme, el codi lliure, la interacció i la intel·ligència artificial.

Centenari Joan Oró

Pau Subirós estrena el documental Joan Oró. La fórmula de la Vida ©JosepAPérez
Pau Subirós estrena el documental Joan Oró. La fórmula de la Vida ©JosepAPérez

El certamen estrenava diumenge a l'auditori CaixaForum el documental Joan Oró. La fórmula de la Vida un treball del director Pau Subirós, que recull trajectòria vital i professional del científic lleidatà. Un treball que ha representat "un repte important, perquè Joan Oró és una figura que ha tocat tants àmbits i amb tanta profunditat que intentar sintetitzar tot això en una hora era complicat", segons Subirós, qui afegeix que “hem intentat fer-lo d’una manera planera i que pogués arribar a tota mena de públics”.

Cloenda de festival d’Art_Tecnologia

Núria Andorrà a l’Auditori Municipal Enric Granados ©Àlex López 1
Núria Andorrà a l’Auditori Municipal Enric Granados ©Àlex López

La cloenda del festival el va protagonitzar l’espectacle NI.U, dirigit per la compositora contemporània i percussionista, Núria Andorrà que va tenir lloc el diumenge a l’Auditori Municipal Enric Granados. Un espectacle interdisciplinari que combinava música, dansa i visuals. El muntatge d’Andorrà continua amb la seva línia d’unir tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l’ajuda de les noves tecnologies, en aquest cas de la intel·ligència artificial.