Josep Minguell, nou acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts

La seva trajectòria artística i de recerca l'avala per passar a formar part de les sessions plenàries de l'acadèmia, formada per 41 membres, com a reconeixement vitalici
20220427115748117113
photo_camera El pintor Josep Minguell treballant en una de les seves obres murals ©Comarques

L'artista Josep Minguell Cardenyes, nascut a Tàrrega el 1959, ha estat nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi en reconeixement a la seva destacada trajectòria en el camp de la pintura mural al fresc. El nomenament s'oficialitzarà amb la lectura del seu discurs d'accés Pintura mural al fresc, fonaments i pràctica artística, que tindrà lloc el dimecres 21 de febrer a les set de la tarda al saló d'actes de la Llotja de Mar de Barcelona.

Minguell destaca per combinar la pràctica artística amb la investigació i l'estudi. A més, el pintor subratlla la relació entre arquitectura i pintura com un element clau en la seva obra: "Definir aquesta relació és una de les qüestions fonamentals que em plantejo a l’hora de començar a treballar en els projectes. I de tant en tant em pregunto: la pintura al fresc és arquitectura?", explica.

El doctor en història de l’art i acadèmic Alberto Velasco pronunciarà el discurs de resposta al targarí

El nomenament com a acadèmic numerari implica que Minguell tindrà veu i vot en les sessions plenàries de l'acadèmia, formada per 41 membres. Aquest reconeixement vitalici representa una oportunitat per al pintor de seguir aprofundint en la seva recerca com a doctor en belles arts.

L'any 2022, l'artista ja va rebre la Creu de Sant Jordi, una de les màximes distincions concedides per la Generalitat de Catalunya a una persona o entitat.