L’Ensorrada de Roselló busca entrar al circuit nacional de festivals punk

El frontó de l’antiga colònia d’Alkanís acollirà el concert l’1 de juny amb Chulería, Joder! i Batec com a caps de cartell
El grup basc Chulería, Joder
photo_camera El grup basc Chulería, Joder

El Col·lectiu Ensorrada organitza el proper dissabte 1 de juny a Roselló la cinquena edició de l’Ensorrada. El festival tindrà lloc al frontó de l’antiga colònia tèxtil d’Alkanís a partir de les set de la tarda.

En aquesta nova edició, el certamen presenta el seu cartell més ambiciós fins a la data, amb la presència, per primera vegada, d’una banda de fora del territori català: es tracta del grup Chulería, Joder!, provinents de Bilbao i que visitaran per primera vegada Catalunya. La banda arriba presentant el seu primer treball La Urbe, el qual els ha permés embarcar-se en una gira per tota la Península.

Els acompanyaran com a caps de cartell el grup Batec, que també presenten nou disc No és un simulacre. La banda, formada per músics del Vallès i de Ponent, va ser creada l’any 2015 i des de llavors s’han convertit en un referent de l’escena del punk rock català, amb gires arreu del país i Europa.

El Col·lectiu Ensorrada es va fundar l’any 2022 amb l’objectiu d’organitzar concerts i activitats contraculturals a Rosselló.

Com és costum, l’Ensorrada també vol ser un escenari obert a les formacions de Ponent, per això també hi actuaran Gos Mullat, provinents d’Alcarràs i que es caracteritzen pel seu hardcore-punk i Pork Chop Boys, un duet de punk-folk acústic format a les Garrigues. L’1 de juny també serà el debut dels trempolins Los Ingenieros de la Universidad de Oklahoma, un duo stoner i hard rock, amb excomponents de Fracaso Escolar. Finalment, al cartell també hi haurà els locals The Strio i Fox System, aquests darrers, amb nova formació.

L’entrada al concert és gratuïta i hi haurà servei de barra i menjar a preus populars.