L’espai Església Vella de Penelles s’obre al projecte intimista de @Musa71 i @HarryBones

@Musa71 i @HarryBones són dos artistes amb un gran bagatge en l’escena de l’art mural internacional que han portat a Penelles, bressol català del graffiti dels darrers anys, una instal·lació intimista que reflexiona a través d’una parada confortable, sobre el concepte “Like home/Com a casa”
Musa71 i HarryBones mostren Like home-Com a casa a Penelles ©JosepAPérez
photo_camera Musa71 i HarryBones mostren Like home-Com a casa a Penelles ©JosepAPérez

@Musa71 i @HarryBones són dos artistes amb un gran bagatge en l’escena de l’art mural internacional que han portat a Penelles, bressol català del graffiti dels darrers anys, una instal·lació intimista que reflexiona a través d’una parada confortable, sobre el concepte “Like home/Com a casa”. Podria ser que els artistes hagin volgut allunyar-se momentàniament del vertigen que comporten els circuits de l’art mural internacional i recrear-se en un concepte artístic de “menys alçada”.

La mostra es va inaugurar el dissabte 14 d’octubre a l’espai Església Vella de Penelles, on els autors desprenien conceptes de la seva interpretació. Afirmen que “Llar” és un estat mental i en el seu cas remet indefectiblement al graffiti, al de les seves arrels i al de les branques que d'aquest es deriven. El graffiti impregna, com l'olor d'un menjar casolà, no sols suports propis d'aquesta branca artística sinó que s'estén arribant a acolorir ítems propis de qualsevol llar.

Us convidem que us poseu còmodes, i que compartiu amb nosaltres un centelleig “del nostre repòs del guerrer” a la mostra que romandrà oberta fons al 15 de desembre.

Musa71 i HarryBones mostren Like home-Com a casa a Penelles ©JosepAPérez
Musa71 i HarryBones mostren Like home-Com a casa a Penelles ©JosepAPérez

Sobre els artistes

Pocs escriptors de graffiti al món poden presumir, després de més de 30 anys de carrera, d'una activitat tan abundant com MUSA71. Incomptable és la quantitat de peces que ha realitzat des que el 1989 s'inicià en aquesta disciplina, com a incomptable és la quantitat de llocs del món que ha trepitjat per deixar el seu nom, o la quantitat d'escriptors amb els quals ha compartit parets, experiències i rialles. Els grups que representa ens serveixen de guia per explicar la seva actitud i el paper que ocupa el seu graffiti a l'escena internacional.

TFP i TDS són els grups llegendaris amb què "la Nova York old school" avala la seva aportació al graffiti mundial. FHJ representa el seu indestructible sentit de l'amistat. Black Magic el grup amb què comparteix uns mateixos valors de compromís amb el graffiti i perseverança.

Els èxits més admirables d'aquesta escriptora de wildstyle són sens dubte haver perpetuat l'evolució sobre un estil inconfusible i haver aconseguit consolidar el graffiti com a forma de vida

Es diu Maria, però des de fa més de 30 anys, pinta graffiti, treballant i viatjant fent seu el nom MUSA71. Es defineix, entre altres coses, una escriptora/artista de Graffiti autodidacta. L'hi apassionen les lletres, la manera com es poden barrejar i recaragolar sense perdre el sentit, i les combinacions de colors que impacten.

Musa71 i HarryBones mostren Like home-Com a casa a Penelles ©JosepAPérez 1
Musa71 i HarryBones mostren Like home-Com a casa a Penelles ©JosepAPérez 1

“HARRYBONES”

Artista multidisciplinari. Va començar a pintar graffiti el 2001, interessat en la il·lustració i la barreja entre graffiti i art mural. Fusionant tots dos per crear obres d'art sorprenents en el seu estil inconfusible.

La seva investigació sobre la tècnica d'aerosol i el treball cromàtic l'ha convertit en una referència en l'àmbit internacional

Amb un ampli conjunt d'habilitats i una versatilitat extrema, és capaç de crear treballs superdetallats, fins a treballs més plans i sintètics. Amb una gran comprensió de la composició i aplicació del color en combinar colors, textures, llums i efectes.

Últimament, ha estat investigant treballs utilitzant els espais negatius amb formes elementals i orgàniques, buscant dinamisme, gràfic i espontani.