L’exposició PinkPankPunkX s’estrena a Miralcamp amb una trentena d’artistes

La mostra transgressora, ideada pel dissenyador Xavier Brufau, té el color rosa com a eix central en obres de diferents disciplines del camp de les arts visuals i les lletres

Xavier Brufau, promotor de PinkPankPunkX, en la seva estrena a Miralcamp ©OriolBosch.jpeg
photo_camera Xavier Brufau, promotor de PinkPankPunkX, en la seva estrena a Miralcamp ©OriolBosch.jpeg

Miralcamp ha acollit aquest cap de setmana, en el marc de la seva festa major, l’exposició PinkPankPunkX, promoguda pel dissenyador i director en funcions de l'Escola d'Art Superior i Disseny Ondara de Tàrrega, Xavier Brufau. El color rosa és el protagonista de la mostra, que ha reunit 30 artistes de diferents àmbits i procedències amb la voluntat de treure les seves obres al món rural i “acabar amb l’elitisme dels grans museus i galeries”, tal com exposava Brufau.

Noms consolidats com Yeun Hee Kim, Vicenç Altaió o Lily Brick es presenten al costat de nous talents emergents com una alumna de 4t d'ESO que exposa per primera vegada.

PinkPankPunkX neix fruit d’un projecte artístic que el dissenyador desenvolupa a les seves xarxes socials recollint imatges on el color rosa n’és el predominant. Amb aquesta premissa, Brufau va convidar els artistes participants a crear alguna obra d’art transgressora que encaixés amb la seva filosofia.

Una obra de Maria Doñate a l'exposició PinkPankPunkX ©OriolBosch
Una obra de Maria Doñate a l'exposició PinkPankPunkX ©OriolBosch

Les obres que conformen el “cabaret galàctic” de PinkPankPunkX van des de la pintura i la il·lustració fins a la fotografia, la poesia o l’escenografia. La mostra només s’ha pogut veure aquest cap de setmana a Miralcamp, tot i que Brufau no descarta convertir-la en un projecte itinerant a l’entorn rural.