L’humor, protagonista de la primera exposició col·lectiva d’ArtPla a Mollerussa

L’agrupació d’artistes del Pla d’Urgell estrena una dotzena de peces sobre l'humor creades per alguns dels associats per aquesta mostra que s’allargarà fins al 28 de gener

Algunes de les peces de la mostra col·lectiva d'ArtPla sobre l'humor ©JordiBonilla
photo_camera Algunes de les peces de la mostra col·lectiva d'ArtPla sobre l'humor ©JordiBonilla

L’associació d’artistes ArtPla va presentar aquest dijous 14 de desembre al centre cultural de Cal Duch de Mollerussa la seva primera exposició col·lectiva amb el títol Humor?. La mostra presenta dotze creacions d’Albert Claramont, Ramon Gabernet, Lluís Solé, Montserrat Aloy, Carlota Herebia, Anna Bòria, Lú, David Fernández, Mar Pallàs, Ester Gasol, Aina Sellart i Toni Llorens amb la premissa de plasmar-hi el concepte d’humor, una temàtica que va sortir escollida pels mateixos artistes.

Entre les diferents obres s’hi poden trobar fotografies, quadres pictòrics, ceràmica, joiera, o fins i tot, una peça “d’art hàptic” d’Albert Claramont, qui presenta una instal·lació centrada en el tacte “perquè les persones que tenen alguna discapacitat visual pugui participar de l’art”.

Humor? estarà oberta fins al 28 de gener els divendres (18-20h), dissabtes (12-14h i 18-20h) i diumenges (12-14h)

L'artista Ramon Gabernet presentant la seva obra dins de l'exposició Humor d'ArtPla ©JordiBonilla
L'artista Ramon Gabernet presentant la seva obra dins de l'exposició Humor d'ArtPla ©JordiBonilla

Per la seva banda, l’artista Ramon Gabernet presenta sis litografies sota el nom Reaccions Terrícoles on explica a través d’unes mosques “les reaccions humanes que podem tenir envers l’humor” amb menys de quatre colors.

A aquestes s’hi sumen altres mirades artístiques en les què apareixen pallassos, càntirs, fal·lus i, fins i tot, Charles Chaplin. La portaveu d’ArtPla, Ester Gasol, explicava que l’entitat també vol presentar exposicions individuals a Cal Duch, on l’entitat té la seva seu, “però amb l’objectiu de fer-ne una de col·lectiva a l’any”. Gasol va destacar que en aquesta primera “l’espectador no s’espera les reaccions que li poden provocar les obres”.