La consellera d'Educació, Anna Simó, presidirà el 26è Premi Maria Mercè Marçal

La presència de la responsable d'Educació respon a la voluntat de l'equip de govern de convertir l'entrega del guardó en un acte rellevant al conjunt dels Països Catalans
La consellera d'Educació, Anna Simó, durant un ple del Parlament ©BernatVilaró/ACN
photo_camera La consellera d'Educació, Anna Simó, durant un ple del Parlament ©BernatVilaró/ACN

La consellera d'Educació, Anna Simó, és una de les convidades a l'entrega del 26è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, que tindrà lloc aquest divendres 1 de març al Palau de Margalef de Torregrossa

Amb més de 300 convidats ja confirmats, l'actual equip de govern del Consell Comarcal del Pla d'Urgell vol convertir la gala amb un acte de rellevància cultural a tots els Països Catalans. En aquest sentit, el president de l'ens, Carles Palau, va afirmar que es volia atreure "personalitats de les lletres catalanes".

També hi assistirà el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn

L'esdeveniment comptarà amb la filòloga Carme Vidal com a presentadora. Vidal ja havia exercit anteriorment com a secretària del jurat, aportant la seva vasta experiència i coneixement del certamen.

El premi, dotat amb 3.000 euros, corresponents als drets de la primera edició de l'obra guanyadora, serà publicat per l'editorial Pagès Editors dins de la col·lecció La Suda.