L'artista Josep Minguell presentarà a Tàrrega l'espectacle 'Affresco'

El 25 de maig la representarà a Guàrdia de Noguera, on va realitzar el seu primer mural
Representació de l'espectacle Affresco ©ArxiuMinguell
photo_camera Representació de l'espectacle Affresco ©ArxiuMinguell

L'1 de juny el teatre Ateneu de Tàrrega serà l'escenari de la representació d'Affresco, una obra que recupera la tècnica mil·lenària de la pintura mural al fresc protagonitzada i codirigida pel pintor Josep Minguell Cardenyes.

Al Pirineu, la representació tindrà lloc el 25 de maig a Guàrdia de Noguera, a Castell de Mur, on Minguell va realitzar la seva primera pintura mural fa 27 anys a l'església de Cellers.

Les esglésies romàniques del Pirineu, amb els pantocràtors de Sant Climent de Taüll i de Santa Maria de Mur com a exemples destacats, són testimonis de la importància de la pintura mural al fresc durant l'edat mitjana a Catalunya. Aquesta tradició renaix amb Affresco, que Minguell dirigeix juntament amb l'escenògraf Llorenç Corbella.

Affresco ofereix una visió en directe del procés de creació d'una pintura mural

Minguell, un dels pocs artistes que practica aquesta tècnica arreu del món, mostra la seva habilitat amb el pinzell sobre una estructura mural construïda específicament per a l'obra. L'acompanya l'actriu Núria Miret, qui interpreta una musa que guia el públic a través del procés pictòric. La música va a càrrec de la soprano Olga Miracle i el flautista Jordi Codina.

Les entrades per l'espectacle de Tàrrega es poden comprar a la Botiga del Museu o a la web del Paupaterres.

Affresco va ser presentada per primera vegada a FiraTàrrega del 2022. Des de llavors, ha recorregut diferents localitats com Balaguer, la Seu Vella de Lleida, Santa Coloma d’Andorra i Canet de Mar