L'escriptor belianenc Francesc Culleré guanya el Premi de Poesia Vila de Porreres

El llibre Camins de l'alba retrata vivències de l'autor al seu poble natal
L'escriptor Francesc Culleré amb el seu darrer llibre ©FrancescCulleré
photo_camera L'escriptor Francesc Culleré amb el seu darrer llibre ©FrancescCulleré

L'escriptor Francesc Culleré ha guanyat el 8è Premi de Poesia Vila de Porreres de Mallorca amb l'obra Camins de l'alba. L'entrega del premi es va realitzar dissabte passat, 4 de maig, a l'auditori de Porreres.

El llibre, que és un homenatge al món rural i als treballadors de la terra, captura els records i les vivències de l'autor a Belianes, la seva vila natal. Els amics, la família i la gent del poble cavalquen en els textos que evoquen a un retorn al poble de la infantesa.

El premi estava dotat amb 2000 euros i la publicació de l’obra per Edicions Balèria.

El jurat del certamen estava format pels poetes Pere Bergas, Pere Perelló i Emili Sànchez

Culleré és mestre i llicenciat en Filosofia i Lletres. Actualment resideix a Balaguer amb la seva família. La seva trajectòria poètica comença a Solsona, on exercia de docent, culminant amb el llibre Al ponent dels dies (2008). El 2009 publica Brots de saüc i el 2015 guanya el X Premi de Poesia Joan Perucho Vila d’Ascó amb Màrius Torres, més enllà del demà.

La seva poesia ha estat reconeguda amb els premis Drac de poesia d’Òmnium Cultural del Solsonès el 2011 i el Rafael Sari de poesia de l’Obra Cultural de l’Alguer el mateix any. A més de la seva activitat literària, Culleré col·labora en revistes com 7 Miralls al Dau i participa en activitats educatives i culturals.