El festival Intangible exposarà a Lleida la relació dels algoritmes i intel·ligència artificial en la creació artística

Antoni Pinent destaca que Intangible transformarà Lleida en un laboratori creatiu, amb les últimes tendències en l’àmbit de la creació artística vinculada a les noves tecnologies, dues vessants que enguany tindran camins paral·lels Intangible_LAB i l’Intangible_FEST

photo_camera INTANGIBLE_festival d’art_tecnologia de Lleida

La segona edició del festival d’art i tecnologia Intangible de Lleida arrencava aquest dijous amb la presentació a la sala d’exposicions municipal a Blondel (antiga sala Leandre Cristòfol) de la instal·lació de Laura Ginés, Chema Madoz, Anna Carreras i Alba G. Corral. Aquest espai es transforma en el centre logístic, del que serà Intangible_LAB, instal·lacions artístiques, activitats formatives, activitats paral·leles i espais expositius que permeten ampliar, explorar i endinsar-nos, del 5 al 29 d’octubre en el certamen d'art i tecnologia. 

Presentació Festival INTANGIBLE ©JosepAPérerz
Presentació Festival INTANGIBLE ©JosepAPérerz

La regidora de Cultura de la Paeria de Lleida, Pilar Bosch, va presentar aquest dijous el certamen, acompanyada pel delegat de Cultura de la Generalitat, Albert Turull, i el director del festival, Antoni Pinent. Bosch recorda que la programació del festival serà oberta a tot el públic i gratuïta, tret de l’espectacle de clausura a l’Auditori, que la compositora i percussionista Núria Andorrà va presentar el 4 d'octubre en l’estrena de la Fira Mediterrània de Manresa.

Pinent va destacar que “l’Intangible posarà l’accent aquest any en l’art generatiu, els algoritmes, la intel·ligència artificial, la interacció i el live coding”, i Turull va assenyalar que diverses activitats del certamen giraran entorn de la figura del bioquímic lleidatà Joan Oró, en plena commemoració del seu centenari.

Podeu descarregar el programa detallat del festival en aquest enllaç

Joan Oró 'In memoriam'

En aquest parèntesi de reconeixement al científic lleidatà Joan Oró en commemoració del centenari del seu naixementIntangible ha programat un espectacle audiovisual en directe al Baluard de la Reina del Turó de la Seu Vella el dissabte dia 28. Serà el resultat d’un taller dirigit per Alba G. Corral amb alumnes d’Ilerna i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida a partir de l’arxiu gràfic familiar del científic lleidatà. Serà l’aperitiu a l’espectacle audiovisual a partir de la codificació que protagonitzarà la creadora visual madrilenya al costat de la violoncel·lista islandesa Björt Rùnars.

Presentació Festival INTANGIBLE ©JosepAPérez 1
Presentació Festival INTANGIBLE ©JosepAPérez 1

Pero el reconeixement al científic ja parteix del disseny de la imatge corporativa del certamen d'enguany, obra de l'estudi barceloní, Taller Torrents que està inspirat en l’aigua i les seves múltiples manifestacions, que es fusiona en un fons format per una interpretació artística de molècules, en una clara al·lusió als treballs del científic lleidatà, segons expliquen David Torrents, Emerson Blanco i Ainara Martí.

Intangible_LAB,  lntangible_FEST

Antoni Pinent destaca que Intangible transformarà Lleida en un laboratori creatiu, amb les últimes tendències en l’àmbit de la creació artística vinculada a les noves tecnologies, dues vessants que enguany tindran camins paral·lels, d'una banda,

Presentació Festival INTANGIBLE ©JosepAPérez
Presentació Festival INTANGIBLE ©JosepAPérez

Intangible_LAB, instal·lacions artístiques, activitats formatives, espais expositius com el de Laura Ginés, Chema Madoz, Anna Carreras i Alba G. Corral. De l'altra banda l’Intangible_FESTdels dies 25 al 29, amb performances audiovisuals, concerts i conferències amb referents com el fotògraf Chema Madoz; les compositores i intèrprets Núria Andorrà i Björt Rùnars; i la comunicadora i creadora de continguts lleidatana Antònia Folguera, entre d’altres.