Musiquem Lleida es consolida com a projecte pedagògic musical i coral

'De la veu al cor' va ser una estrena d'obres de compositors i cantautors catalans com Toldrà, Mompou, Montsalvatge o Raimon, creades per a solistes i instruments acompanyants i que s'han adaptat per les veus de la Coral Shalom
De la veu al cor, cloenda Musiquem Lleida amb la Coral Shalom ©PaulaFelis 1
photo_camera De la veu al cor, cloenda Musiquem Lleida amb la Coral Shalom ©PaulaFelis 1
Cloenda Musiquem lleida, Carme Valls ©PaulaFelis
Carme Valls en la cloenda de Musiquem Lleida ©PaulaFelis

“Hem constatat un interès en la formació coral i pedagògica, aconseguint ser un referent en el cant coral i música en general” i destacava la directora de la Coral Shalom i impulsora de Musiquem Lleida, Carme Valls, en la clausura de la divuitena edició del certament. Valls afegia que s'ha tornat a aconseguir fer arribar la música a tots els públics.

Irene Mas i Marc Serra en el pati del Rectorat de la UdL ©PaulaFelis
Irene Mas i Marc Serra en el pati del Rectorat de la UdL ©PaulaFelis

En la darrera jornada del programa Musiquem Lleida hi van participar Irene Mas i Marc Serra en el concert a l’edifici del Rectorat de la UdL i el duet Alenar a la plaça Paeria.

L'acte central de la cloenda va tenir lloc a l'Auditori Enric Granados amb el concert 'De la veu al cor' una estrena dirigida per Albert Cabero Olaya, en la que hi van participar la Coral Shalom, Eric Varas al piano i Montserrat Seró com a solista vocal. Una estrena que presentava un seguit d'obres de compositors i cantautors catalans com Toldrà, Mompou, Montsalvatge o Raimon, creades per a solistes i instruments acompanyants i s'han adaptat per les veus de la Coral Shalom. 

La divuitena edició del Festival Internacional Musiquem Lleida conté dues efemèrides especials: per una banda, el certamen assoleix la seva majoria d’edat. Per altra, la Coral Shalom, entitat organitzadora de l’esdeveniment, celebra el seu 50è aniversari.