La Oreja de Van Gogh i Vetusta Morla, caps de cartell del Magnífic 2024

El festival lleidatà tornarà a ocupar el recinte de les Firetes amb el repte de superar els 10.000 assistents de la passada edició amb un line up que també inclou noms com Ivan Ferreiro, OBK o La La Love You

Imatge promocional de La Oreja de Van Gogh
photo_camera Imatge promocional de La Oreja de Van Gogh

El Magnífic Fest ha desplegat el gruix important de noms del seu cartell per la tercera edició que tindrà lloc el 14 i 15 de juny de 2024. El festival ha augmentat un 20% el pressupost, que ascendeix fins als 750.000 euros, perquè “estem valents”, com va explicar el promotor Santi Salvador en roda de premsa.

La Oreja de Van Gogh, el divendres, i Vetusta Morla, el dissabte, són els grups que encapçalen un festival amb una lletra petita d’alt nivell. Ivan Ferreiro, líder dels desapareguts Piratas, La La Love You, Shinova, Elefantes, Jimena Amarillo, OBK, Siloé, Boye, La Niña Paracaídas i Alidé Sans complementen la proposta.

Més enllà dels concerts de pagament, el centre històric de Lleida tornarà a comptar amb propostes emergents en format diürn

Cartell de la tercera edició del Magnífic Fest
Cartell de la tercera edició del Magnífic Fest

El cartell ha estat confeccionat amb la voluntat de consolidar la ciutat dins del circuit d’indie nacional, tot i que Salvador va explicar que “volem optar algun dia a noms internacionals”. Els abonaments, a 79 euros, ja estan a la venda a la web del festival i properament es llençaran les entrades de dia.

Paral·lelament, el diumenge 16 de juny tindrà lloc el Magnífic en família amb diverses actuacions i activitats per als més petits. La programació es desvetllarà més endavant, però ja s’ha avançat l’estrena del nou show d’El Pot Petit.

Pel que fa a les activitats complementaris, també es celebrarà la segona edició de la mostra emergent Stellart. En la seva primera edició el 2023 van apuntar-s’hi més de 50 grups, dels quals 12 van ser votats pel públic i 4 van actuar al concert final.

Presentació del Magnífic Fest a la seu de Mahou San Miguel ©JordiBonilla
Presentació del Magnífic Fest a la seu de Mahou San Miguel ©JordiBonilla

El paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, va destacar el més d’1 milió d’euros d’impacte econòmic del festival i les 770 ocupacions directes i indirectes que va generar la passada edició. “A Lleida feia falta un esdeveniment així i ja el tenim”, celebrava Larrosa.