Paupaterres i Magnífic Fest, entre els festivals nominats als premis ARC 2023

Les distincions que atorga l’associació de representants i mànagers catalans s’entregaran en una gala que tornarà a celebrar-se a La Llotja de Lleida amb la voluntat de descentralitzar l’esdeveniment

Actuació de The Tyets durant el Paupaterres 2023 ©AsmaaRBellahbib
photo_camera Actuació de The Tyets durant el Paupaterres 2023 ©AsmaaRBellahbib

El festival Paupaterres de Tàrrega i el Magnífic Fest de Lleida són dos dels festivals nominats als premis ARC que entrega anualment l’entitat aglutinadora dels representants, promotors i mànagers de Catalunya. El festival targarí està nominat per la programació de mitjà i gran format, mentre que el Magnífic opta al títol de millor cicle de petit format.

Entre els artistes seleccionats destaquen noms com Love of Lesbian, Mushkaa o The Tyets, malgrat que no hi ha cap banda lleidatana entre els nominats

El Paupaterres competirà en la seva categoria amb el festival de la Porta Ferrada, el festival Jazz Terrassa i el festival Jardins de Terramar. Per la seva banda, el festival Accents, el NEU! Festival i el Càntut opten al mateix premi que el Magnífic.

Presentació dels premis ARC 2023 a Lleida ©OriolBosch
Presentació dels premis ARC 2023 a Lleida ©OriolBosch

La gala d’entrega dels premis ARC tornarà a celebrar-se per segon any consecutiu al teatre de La Llotja de Lleida, amb voluntat “d'escampar la cultura”, segons la presidenta d’ARC, Raquel Basses. L’acte tindrà lloc el dimecres 29 de novembre i comptarà amb diferents actuacions musicals, a banda de l’entrega dels guardons.

El mateix dia, Lleida acollirà les jornades ProArc 2023, destinades a oferir formació i generar sinergies entre programadors i representants amb els tècnics culturals i polítics de l’àmbit local. La segona edició d’aquest congrés comptarà amb tres conferències a càrrec de la Direcció General de Política Cultural, l’SGAE i la societat d'Artistes Intèrprets i Executants d'Espanya (AIE).