El poder inunda Cal Trepat amb la desena edició del festival Embarrat de Tàrrega

La mostra d'art contemporani s'allargarà fins el diumenge 26 de maig
Una de les peces exposades a l'Embarrat 2024 ©JordiBonilla
photo_camera Una de les peces exposades a l'Embarrat 2024 ©JordiBonilla

El concepte de poder i la nostra relació amb ell és l'eix temàtic de l'edició d'enguany de l'Embarrat, el festival de creació contemporània de Tàrrega. El certamen, que enguany celebra el desè aniversari, ha obert les portes aquest divendres a Cal Trepat i s'allargarà fins al diumenge 26 amb diferents exposicions, concerts i activitats.

L'exposició central d'aquesta desena edició ha estat comissariada per Ingrid Guardiola i sota el títol Com va obrint-se la pell sense un punyal exposa peces de vuit artistes d'arreu del món seleccionats entre 150 propostes. Guardiola ha destacat que el fil conductor és “la relació entre el cos, el treball i el poder”.

Get into the Zone, de l'artista Juan David Galindo ©JordiBonilla
Get into the Zone, de l'artista Juan David Galindo ©JordiBonilla

Una de les obres és Get into the Zone, de Juan David Galindo, qui ha volgut reflexionar sobre la hiperproductivitat i l'estimulació constant. Get into the zone és una expressió dels programadors que representa un estat mental en el qual et sents molt productiu i motivat”, ha explicat Galindo.

“Aquesta edició serà una edició bastant bèstia”, ha assegurat el director de l'Embarrat, Jesús Vilamajó

La inauguració oficial també ha comptat amb la taula rodona El poder de la cultura amb la participació de Núria Bendicho, Natàlia Lloreta i Ingrid Guardiola.

La música també té un paper protagonista en aquesta edició amb els concerts de Marala, aquest divendres, i Maria Hein, dissabte al vespre. Els dos concerts seran a la Nau 5 del Museu Trepat i seran de pagament per tal de garantir la qualitat artística de les propostes.

L'exposició electoral de Joan Codina a l'Embarrat ©JordiBonilla
L'exposició electoral de Joan Codina a l'Embarrat ©JordiBonilla

En l'àmbit poètic, una de les convidades és Núria Martínez-Vernis qui s'encarrega de la relatoria poètica de la primera jornada. La poeta prendrà apunts de la inauguració, la taula rodona i les converses que sorgeixin a l'Embarrat per “transformar tot el que s'ha dit en forma de poesia”. Demà dissabte també participarà en una improvisació amb la dj Gatasanta, qui també actuarà al Sónar.

Per altra banda, destaquen les instal·lacions Aeth3r, creada per alumnes i professors de l'EASD Ondara, o la reflexió al voltant de les eleccions de l'artista Joan Codina Donaire a Diari polític d'eleccions incapacitades. Dins de la programació també hi ha diferents recitals, visites comentades a les exposicions i tallers infantils, entre altres.

Al llarg del cap de setmana el públic podrà visitar les diferents mostres i gaudir de les activitats durant tot el dia. L'entrada és gratuïta, a excepció dels dos concerts. Un cop finalitzat l'Embarrat, es faran visites guiades per grups del 27 al 30 de maig. El divendres 31 de maig hi haurà una darrera oportunitat per conèixer les obres de la mà de Jesús Vilamajó a les vuit del vespre.