El Premi Saó de Ponent enceta nova etapa amb l'Ajuntament de Mollerussa i l'IEI

El concurs literari ha obert el termini de presentació d'originals fins al 3 de març, amb un premi de 5.000 euros corresponents a l'edició de l'obra a càrrec de Pagès Editors dins de la col·lecció Teatre de Butxaca
Marc Solsona, Iñaki Garz, Francesc Pla, Estefania Rufach ©SaódePonent
photo_camera Marc Solsona, Iñaki Garz, Francesc Pla, Estefania Rufach ©SaódePonent

El Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format tindrà continuïtat amb la 8a edició que, després de la dissolució de Saó de Ponent, passarà a estar gestionat per l'Ajuntament de Mollerussa i l'Institut d'Estudis Ilerdencs. El concurs literari ha obert el termini de presentació d'originals fins al 3 de març, amb un premi de 5.000 euros corresponents a l'edició de l'obra a càrrec de Pagès Editors dins de la col·lecció Teatre de Butxaca.

Les bases del premi estableixen que l'acció ha de passar a Mollerussa, de temàtica lliure i amb un màxim de quatre actors. Les obres que es presentin han de ser en català i inèdites. Els originals s'han de fer arribar a [email protected].

El veredicte es farà públic el 5 d'abril dins de les Festes de Sant Isidori

En aquesta primera edició organitzada per les dues administracions, el jurat estarà conformat per la gestora cultural i ex-directora del Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida, Margarida Troquet, i els filòlegs i professors Francesc Pla i Anton Not, ambdós membres de l'extinta Saó de Ponent.

Palmarès del Premi Saó de Ponent

2017: Desgana, de Roger Pou 
2018: Absències, d’Eva Moreno
2019: Pells mortes, d’Eva Saumell
2020: Quan els arbres encara feien ombra, de Reyes Barragán
2021: Amor particular, de Xavier Zanuy
2022: Només els corbs van tips, de Ramon Gomis
2023: Tots els dies arriben, d’Iñaki Garz