La Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran convoca el concurs de bandes joves d'entre 16 i 35 anys

Les tres bandes guanyadores rebran l’enregistrament en un estudi professional, reconeixement Premi Talent Jove Estrats del Consell Comarcal del Segrià valorat en 2.000 euros, per al primer qualificat. El segon i tercer qualificat rebran una dotació econòmica de 750 euros cadascun
Concurs de bandes emergents de Casa de la Música de Lleida ©Orfeó
photo_camera Concurs de bandes emergents de Casa de la Música de Lleida ©Orfeó

La Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran ha convocat la quarta edició del concurs per a bandes emergents, una iniciativa dirigida a joves d'entre 16 i 35 anys, que formin part de conjunts musicals, com a mínim de dos integrants. Els candidats no han de tenir cap contracte discogràfic vigent, han d'estar formats, almenys en el 50%, per músics que resideixin a la província de Lleida.

Pel que fa a l’estil musical pot ser qualsevol dels que actualment estan presents en l'escena musical del rock, al pop, passant per l'ska, funk, electrònica, jazz, hip-hop, metall, entre altres. El concurs el qualificarà un jurat integrat per professionals del sector musical.

Els interessats podran presentar els seus projectes fins al pròxim 20 d’octubre

Les tres bandes guanyadores rebran premis que consistiran en l’enregistrament en un estudi professional, reconeixement Premi Talent Jove Estrats del Consell Comarcal del Segrià valorat en 2.000 euros, per al primer qualificat. El segon i tercer qualificat rebran una dotació econòmica de 750 euros cadascun i destinats al programa d’acompanyament artístic de la Casa de la Música de Lleida.

Els guanyadors es donaran a conèixer el 30 d’octubre, i les tres bandes compartiran escenari en un concert que tindrà lloc el dia 2 de desembre a l’Espai Orfeó. Aquestes bandes optaran a un total de tres premis  

Concurs de bandes emergents de Casa de la Música de Lleida ©Orfeó
Concurs de bandes emergents de Casa de la Música de Lleida ©Orfeó

Historial del concurs de bandes emergents

La primera edició de la convocatòria va tenir lloc el 2020 i en va resultar guanyador, el cantautor lleidatà Hoven, També es van classificar el duet de Solsona Father, i el raper Valdivia acompanyat de la seva Boo Band. En l'edició del 2021, la millor banda va ser Shad Demn, els van seguir Steinbock. El 2022, el concurs premiava, en primer lloc, La Niña Paracaídas als que van acompanyar com les tres millors bandes, Atzavara, i Liberum.