Rafel Moreno i Jaume Suau tracen l’esperit musical de L'Amistat de Mollerussa

Rafel Moreno ©JordiBonilla_4
photo_camera La presentació del concert, a l'Ajuntament de Mollerussa ©JordiBonilla

El compositor mollerussenc Rafel Moreno estrenarà aquest diumenge 14 d'abril la seva peça Oda a l'Amistat, amb text pel poeta Jaume Suau, per tal de commemorar el centenari del teatre, que clourà la seva programació amb aquest acte.

Moreno ha explicat que la composició “juga amb la doble idea de l’amistat com a vincle humà i com a entitat”. La peça dura 15 minuts que comencen suaument representant com es va gestar l’entitat i, de cop i volta, la melodia crida a trobar-se per forjar l’amistat fins al clímax final.

Per la seva banda, Suau ha detallat que el text vol exposar “com l’Amistat sempre ha defensat la cultura i Mollerussa”. En aquest sentit, el seu repte a l’hora d’escriure ha estat “que la gent s’hi senti representada”.

L’estrena es farà en el marc d'un concert d'aniversari amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, el Cor Stabat Mater, el cor de noies de l'Escola de Música de Mollerussa i el Cor Eurídice amb la soprano Cristina Escolà i el pianista Enric Piró sota la direcció d'Alfons Reverté.

Chema Tomás, impulsor del concert, ha afirmat que aquest concert és “una coincidència planetària” entre l’acceptació del consistori i la tasca de Moreno i Suau, així com la predisposició dels diferents cors a participar-hi.

El concert començarà a les set de la tarda i l’entrada serà gratuïta

A banda de l’Oda a l’Amistat, durant el concert també es podrà escoltar l’Obertura de l’òpera La Clemenza di Tito de Mozart i la Simfonia núm. 7 en La Major de Beethoven.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que “no l’hem escoltat, perquè volem mantenir la sorpresa, però segur que agradarà”. Un cop passat el concert, Moreno cedirà la partitura a l’Ajuntament perquè en faci l’ús que cregui oportú. Per la seva banda, l’alcalde ha mostrat la voluntat d’editar l’obra perquè es pugui descarregar i escoltar.